Svenska
Blog

Fredagstipset (185)

Glad midsommar på er! Innan ni ska unna er lite sill och potatis så tänkte jag bara bjussa på ett nytt fredagstips som ni kan gotta ned er i när det väl passar. Trevlig helg!

Election
Jim McAllister, spelad av Matthew Broderick, jobbar som lärare på high school. Han lever ett till synes vanligt liv men allt vänds snabbt uppochned efter att hans kollega och vän inleder en relation med en av skolans främsta elever och blir därför av med jobbet och hans fru vill skiljas. McAllister börjar sakta men säkert intressera sig för hans väns fru, fastän han har en egen. Samtidigt ska skolan välja ut en ny ''student body president''. Bland kandidaterna är skolflickan som fick hans vän avskedad och som han numera inte tycker särskilt mycket om.

Election är verkligen en suverän komedi som alltid går hem. Den alltid lika briljanta Alexander Payne, som gett oss filmer som The Descendants, Nebraska och Sideways, står för både manus och regi. Därför kan du vänta dig en lysande film, förutsatt att du inte redan sett den, såklart.

Fredagstipset (185)

HQ