Svenska
Blog
Fredagstipset återvänder! (176)

Fredagstipset återvänder! (176)

Jag har varit sugen på att dra igång den här serien igen ett tag. Det är dock svårt att alltid ha tid varje fredag och i synnerhet är det lätt att glömma bort det. Jag kan därför inte lova att jag kommer att publicera ett nytt tips varje fredag, men jag ska göra mitt bästa för att återuppliva denna bloggserie som jag började med 2015 och som jag slutade med 2018. Hittills har jag publicerat 175 tips av diverse populärkultur och nu är det dags för tips nummer 176. Trevlig helg!

Goodnight Mommy
Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig av denna film när jag såg den först för någon månad sedan. Jag är dock glad över att jag tog mig tid att se den, för den är verkligen fantastisk. Goodnight Mommy är en österrikisk film som handlar om två tvillingar som flyttar in i ett nytt hus efter att deras mor genomgått en ansiktsoperation. När hon kommer hem är hennes ansikte bandagerat och pojkarna känner oro och rädsla över att personen under bandaget faktiskt inte är deras mamma. Till varje pris måste de ta reda på var deras riktiga mamma är, och konsekvenserna blir fasansfulla.

Redan nu vill jag avråda dig från att kika på filmens trailer, då jag anser att den visar på tok för mycket av filmen och det blir snabbt tydligt vad som kommer att ske. Som du säkert redan listat ut är Goodnight Mommy en skräckfilm men lyckligtvis är det en skräckfilm som inte förlitar sig på billiga gubben i lådan-effekter som skrämmer för en millisekund. Istället är det stämningen som är så förbaskat ruggig att man snabbt känner obehag i hela kroppen och man vet aldrig vad som ska hända. Filmens slut är dessutom otroligt finurligt, men det tänker jag inte prata om över huvud taget, utan låta dig få upptäcka på egen hand.

HQ