Svenska

DAYS GONE 2 VS TLOU REMAKE En hyfsat seriös reflektion

Hej ungdomar. Hoppas ni har en fin april, till bredden fylld av påskägg, must och makaroner. Stryk det sista där, det är rätt tråkig mat. Men must! Åh, gud. Denna must. Jag är världens största konsument av must. Varje jul och påsk så dricker jag över 100 liter must, jag överdriver inte.
Det är så illa att jag har startat Anonyma Mustomaner men tyvärr är det bara jag som dyker upp på mötena.
Om DU känner att din mustkonsumtion har börjat gå överstyr så är du välkommen till Sölvesborg på möte.
Vi ses!

Nu var det inte must vi skulle prata om utan nåt helt annat. På senare tid när jag lagt örat mot internet och lyssnat så har jag hört viskningar om att Sony dumpat ett Days Gone 2 till favör för en remake på The Last Of Us, originalet från 2013 och världens näst bästa spel efter uppföljaren.

Hur det är med sanningshalten i dessa rykten har jag ingen aning om men en sak vet jag.
Days Gone var GOTY för mig 2019 och slog ner som en blixt från den där solklara sommarhimlen. Naturligtvis hade jag i första hand velat ha ett Days Gone 2 innan en remake på TLOU. Så tycker nog dom flesta av oss, inte minst efter en generation som just innebar en sabla massa remakes och remasters. Ännu en remaster, så här tidigt i den nya generationen ger en besk smak av deja vu i grötintaget.

Samtidigt rycker det naturligtvis lite i spelbaguetten när man tänker på en remake på det sanslöst sagolika The Last Of Us. Visst gör det? Snålvattnet rinner liksom lite och man får svälja några gånger. Visst gör det?
Vad tycker du? Vad tycker NI?

För övrigt funderar jag på att köpa en Corvette C5, dom enda Corvetterna jag tycker är småerotiska. Det är nog vårkänslor som talar.

HQ