Svenska
NY PASSION

NY PASSION

Jag var sen till jazzfesten. Började lyssna på jazz först för fem år sen när Chet Baker hade fått mig på kroken. Men sen gick det snabbt! Och nu lyssnas det på jazz dagligen här i hushållet. Nämnda Baker, Duke Ellington, Count Basie, Miles Davis och Charlie Parker hör till favoriterna. Och dom gossarna var galna! Helt fritt flyendes skogstokiga. Livsstilen hos flertalet av jazzkatterna fick Mötley Crüe att framstå som frälsningsarmén. Underbart.

Sen såg jag en video som världens bästa basist, Flea i Chili Peppers, hade gjort hemifrån. Där gick han till sin bokhylla som innehöll TUSENTALS skivor med jazz, plockade en, la den på LP-spelaren och började dansa.
Och då tänkte jag "Sådär!!! Så vill jag också ha det!"
Och nu är det igång igen. Samlandet.

Jag satte in och rockade igång min LP-spelare redan för några månader sen så den biten var redan avklarad. Nu åker jag runt på loppisar samt kollar Tradera efter jazz på LP så ofta jag hinner med.

Och det är ju underbart att samla! Det är bara så. Fysiskt kommer alltid att vara överlägset digitalt och just jazz ska spelas på LP tycker jag. Naturligtvis är det förmodligen inbillning och önsketänkande men jag tycker att det organiska ljudet hos jazz låter bättre på LP än CD. I allt övrigt är jag en CD-människa.

På bilden ser vi dagens två fynd. Count Basie och Duke Ellington. Magiskt bra.

(Jag har hittills sju stycken jazzplattor på LP men alla resor börjar med små steg. Nästa år vid den här tiden lär jag behöva en ny bokhylla. Great success!)

HQ