Svenska
Blog

Snabba intryck av Playstation 4

Skrivet av Harmyn den 29 november 2013 kl 10:41

Så, nattöppet drog kanske ingen större publik här i Gävle igår, jag antar att de flesta dras till att köpa konsolerna på de större elkedjorna där man kanske kan få maskinen till ett billigare pris. Dock känns det värt att betala några kronor mer för att kunna få de där extra timmarna på natten att klämma och prova lite extra, något jag gjort så mycket jag hunnit!

Till att börja med må jag säga att kontrollern kändes mer stabil än väntat. Klart man fått höra från andra sidan plurret att den ska vara en mycket bättre kontroll än sin föregångare, men när man väl sitter där och håller i den blir man positivt överraskad. Touchpaden kännes också som en smart grej att inkludera då den användes på smart sätt i Killzone: Shadow fall, att kontrollera sin mördaruggla med sagt styrdon fungerade väldigt smidigt och bra. Det ska bli intressant att se hur den här delen av kontrollen kommer att användas i framtiden, applåder till Sony för detta.

Konsolens interface är nästa steg i utvecklingen av ps3ans version. Än så länge känns det lite mindre rörigt än sin föregångare och det fungerar smidigt att bläddra och hoppa ut och in i mellan spel. Jag upplevde också att uppdateringar och nedladdningar fungerade något smidigare än förut då man kunde fortsätta spela, surfa eller vad man nu håller på med samtidigt som saker som detta laddar ned.

Lite snabba intryck på ett stycke hårdvara som känns väldigt lovande såhär långt, nu tillbaka till spelandet, varför sitta och skirva när man kan skjuta rymdgubbar istället?

HQ