Svenska

Inte utan Kinect!

Skrivet av Gröngås den 13 maj 2014 kl 18:25

Microsoft meddelade idag att vi kan vänta oss en Xbone utan Kinect för knappa 399 dollar. Något som de flesta verkar välkomna, men som jag kan ställa mig frågande till. Visst. Jag var en av dem som gormade när Xbone utannonserades om att jag minsann inte ville ha någon Kinect. Tiden går dock, och ibland inser man att man faktiskt har fel. För min del så är Kinect den egentligt enda anledningen till att jag faktiskt skulle kunna komma att köpa en Xbone överhuvudtaget.

När Xbone lanserade kostade den nästan 5000kr att importera. Då fick man inga spel, eller annat gratis lulull till. Idag kostar den 4400kr, och då ingår Titanfall. En ganska rejäl prissänkning som gör den mycket attraktiv i mina ögon. Den kostar då inte en krona mer än vad min PS4:a gjorde när jag köpte den bundlad med Killzone: Shadow Fall. Visserligen är Xbone något sämre rent hårdvarumässigt. MEN. Den har kinect. En kinect som varit helt integrerad i OS:et, som skulle komma att nyttjas av mängder av spel längre fram och som helt klart var ett försäljningsargument. Nu ska Microsoft plocka ut Kinecten ur lådan för dem som vill. Det nya priset skall bli 399 dollar. Oftast översätter Microsoft priser från dollar till kronor genom att multiplicera med 10 och därmed står vi där med två konsoler som kostar precis lika mycket. Den ena är då betydligt mer kraftfull än den andra, och har enligt min mening bättre exklusiva spel. Vilken ska man då välja? Valet blev precis ännu enklare enligt min mening. Det är PS4:a allt the way.

Vad krävs då för att slopandet av Kinecten skall bli en succé? Rimligen måste priset ner ännu lägre. 3499kr och inte ett öre mer. Först då ser jag det som ett försäljningsargument. Som det är nu känns ett slopande av Kinecten snarare som en nackdel för Microsofts plattform!

HQ