Svenska
Blog

Retrogathering 2019 i Västerås

I lördags slog Retrogathering 2019 upp portarna i Västerås och detta blev min första retrospelsmässa att besöka.

Det blev en tidig uppgång på morgonen och sedan bilfärd 3,5 timmar i höstligt, men mysigt, regnrusk tillsammans med min bror. På vägen lyssnade vi igenom Opeths nya skiva In Cauda Venenum som var jäkligt bra och stämningsfull.

När vi kom fram var det nästintill ingen kö in till lokalen men desto mer besökare inne på mässan. Jag blev till en början lite besviken då jag trodde att rummet vi gick in i med mässbord med spel till salu var allt som fanns men insåg snabbt att det fanns 2 rum till fyllda av spel och prylar. Det var en riktigt trevlig stämning men väldigt trångt så det tog ibland en bra stund innan man kunde komma åt de backar av spel som man ville bläddra igenom.

Jag hade med mig en lista på spel jag var på jakt efter och lyckades hitta åtminstone 4 st av dessa till bra priser. Transformers War For Cybertron var jag nog mest sugen på eftersom jag endast spelat uppföljaren Fall of Cybertron och det hittade jag i det sista rummet hos den sista försäljaren jag gick förbi, turligt nog!

Jag älskar att handla spel via Tradera men det var verkligen mer prisvärt att handla dessa titlar på mässan. Hade jag köpt allt detta via Tradera hade priset med stor säkerhet varit allt från 30-100 kr dyrare per spel(!) och det gör ju en hel del.

Aliens Colonial Marines ska ju vara ett skräpspel men det är lite av anledningen till att jag köpte det, jag vill se hur dåligt det verkligen är. 25 kr gick det loss för och det kan man lika gärna råka köpa en äcklig glass för.

Höjdpunkten med mässan var dock att Gaminggrannar skulle hålla en panel och svara på frågor vilket var riktigt trevligt. Jag har bara följt deras youtubekanal i drygt ett år men redan hunnit bli ett fan av deras charmiga videor om spelsamlare, spelbutiker och spelmässor.

Sen lyckades jag även springa på 5murfen och säga hej (och hon kände igen mig också vilket var roligt), hon hade köpt lite Zeldaprylar och glas med spelmotiv. Kul när man träffar folk man bara mött online innan som via gamereactor/instagram där hon skriver om sitt spelintresse.

Nu siktar jag in mig på Retrospelsmässan i Göteborg våren 2020 som jag efter Retrogathering 2019 är väldigt sugen att gå på. Ett nytt intresse har fötts!

Retrogathering 2019 i Västerås

HQ