Svenska
Blog
Close-Up Magazine lägger ned

Close-Up Magazine lägger ned

Ännu en tidning går i graven, den här gången en av Sveriges största hårdrockstidningar: Close-Up Magazine.

1991-2019

Det är bedrövligt. Tråkigt, tomt och eländigt.

Att tidningar tvingas lägga ned i dagens samhälle där internet är det enda som trollbinder människor med dagliga klick är inget konstigt men det är en kulturdöd som sveper genom Sverige just nu. Musikklubbar där man kan se liveband lägger ned (ibland tvingas de till det till och med av yttre påverkan...) och nu en stor musiktidning till. Vad händer med kulturen? Ska den förtvina till ickeexistens?

Jag har inte alltid läst Close-Up Mag men jag har prenumererat på tidningen det senaste året. Ibland har det varit för mig ganska ointressant innehåll om det inte funnits något att läsa om de band jag gillar. Jag är en enkel musikperson och söker inte hela tiden något nytt att lyssna på utan gillar att läsa om de artister jag håller som närmast mitt musikhjärta. Dock är ju alltid recensioner kul att kolla igenom och jag är oerhört tacksam över att mitt förra band lyckades bli recenserade i december 2014 i tidningen. Fint betyg fick vi också!

Sällan har jag varit så nervös som då när jag skulle köpa tidningen i butiken, kollade över recensionssidorna efter bandnamnet, såg det, klappade ihop tidningen i all hast, köpte den och drog hem för att läsa. Kort därefter fick vi även erbjudande om att få medverka på en samlingsskiva som alla prenumeranter fick vilket var jäkligt kul också.

Jag kommer sakna att inte kunna öppna upp en helt ny Close-Up framöver och känna den starka doften av trycksvärta. Sweden Rock Magazine luktar inte likadant... Men den köper jag ibland ändå såklart.

Tack för alla år, recensioner, texter och hårt arbete Close-Up!

HQ