Svenska
Blog

Kinesiska delikatesser

Skrivet av Geccod den 26 januari 2012 kl 17:22

Länk till bilden som tog för lång tid att ladda upp här

Befinner mig i Beijing i skrivande stund. Imorgon har jag varit här i exakt två veckor och kommer vara här ytterligare två veckor, innan det bär av till en helt annan del av Kina. Vart det bär av vet jag ännu inte utan jag väntar på att bli tilldelad min placering, men jag hoppas på att få bosätta mig i de sydligare, varmare delarna av landet. För här uppe i norr är det riktigt kallt nu kan jag lova.

Igår var vi på ett ställe som kallas för Wanfujing Street. En känd gata här i staden för det är där man bland annat kan få chansen att testa på diverse kända kinesiska delikatesser. Ormkött, apkött, hund, skorpioner, kackerlackor, tusenfotingar och ödlor är bara några av sakerna man kunde välja mellan. Jag smakade lite apkött och lyckades få i mig en hel gräshoppa, den gick ner även om det tog emot litegrann.

En kompis till mig åt allt han fick tag på och vann den ät-tävlingen han hade med några andra. Ap-penis är en av de många äckliga saker han glatt tuggade på.

Jag kommer vara i Kina i totalt 6 månader för att jobba som engelska lärare. Den första månaden är det utbildning som gäller och vi är totalt 86 deltagare från 12 olika länder världen över. Riktigt häftigt med alla olika nationaliteter och den annorlunda kultur som landet bjuder på.

Jag skriver en mer aktiv blogg på http://Geccod.se om ni känner för att läsa mer om vad jag har för mig. Kan meddela att det känns riktigt bra att fortfarande ha tillgång till Gamereactor så man kan ha lite koll på vad som händer i spelvärlden, då jag kommer vara borta från mitt Xbox 360 och allt annat jag lämnade kvar hemma i Sverige.

Geccod

HQ