Svenska
Blog

Min Favorit Pokémon från Gen I

Skrivet av Gamer_93 den 16 februari 2011 kl 17:20

Tack än en gång för att ni fortsätter läsa och kommentera dessa bloggar, jag uppskattar det verkligen!
I den här sista delen utav bloggserien ska vi titta närmare på min absoluta favorit Pokémon! En Pokémon som jag skulle kunna välja framför alla andra tidigare nämnda Pokémon och som jag alltid tränar i varenda Pokémon spel jag äger!

Nr 65 Alakazam, Känd som Fudin i Japan är en PSI Pokémon med überhög Special attack och Speed!
Blicken i Alakazams ögon sammanfattar hela Alakazams personlighet; lugn, allvarlig och hotfull!
Den superlånga och supercoola mustaschen får honom att se mer sofistikerad och ordentlig ut...
I händerna håller den två skedar som förstärker och koncentrerar Alakazams psykiska krafter...
Alakazams design är simpel men superb! Jag gillar när en Pokémons ansiktsuttryck beskriver både typen och personligheten!

Alakazam har den största hjärnan och högsta intelligensen utav alla Pokémon, dess IQ toppar 5000 i genomsnitt vilket betyder att en Alakazam lätt kan räkna ut komplexa mattetal snabbare än världens starkaste superdatorer!
Inte nog med det, Alakazams otroliga intelligens ger honom förmågan att memorera oändligt med information och en Alakazam kommer ihåg allt som har hänt sedan födseln, Alakazam använder denna intelligens för räkna ut saker i strider mot andra Pokémon för att förhoppningsvis vända striden till sin fördel...

Alakazams muskler är däremot väldigt svaga, och nu när hjärnan är så stor och tung kan Alakazam inte hålla upp huvudet på egen hand så istället använder den psykisk kraft för att röra hela kroppen!

Psychic är Alakazams starkaste attack, den skadar ordentligt och kan ha sidoeffekten att sänka motståndarens Special Defense vilket kan vara rätt så användbart!
Förut kunde Alakazam attackera effektivt med Ice Punch, Fire Punch, och Thunder Punch men efter Generation IV räknas de attackerna som fysiska, något som Alakazam inte är...

Vissa skulle nog påstå att Alakazam blir svagare och svagare för varje Generation som går men det håller jag inte med om, varje Generation för med sig nya möjligheter och nya attacker som Alakazam kan använda till sin fördel, attacker som Shadow Ball, Focus Blast och Energy Ball!
Alakazam är den ultimata glaskanonen, en Pokémon som snabbt kan dela ut massvis med skada men som lätt slås ut på grund av sin låga defense och HP, så ska man använda en Alakazam i strid finns det bara en strategi som är effektiv; attackera snabbt, offensivt och skoningslöst!

(Tröstpris till Gengar)

Min Favorit Pokémon från Gen I

Kunskap är storhet, kunskap är styrka, kunskap är makt!

HQ