Svenska
Blog

Min Favorit Pokémon från Gen II

Skrivet av Gamer_93 den 15 februari 2011 kl 16:43

Generation II, metall generationen, vilken otrolig generation, den absolut bästa! Så mycket nytt introducerades och så många nya Pokémon fick se dagens ljus!
Konkurrensen var hård men oavsett hur jag vred och vände på det fanns det bara en Pokémon som förtjänade platsen som Gen II favorit! En Pokémon som smög sig in i mitt undermedvetna och gjorde sig konstant påmind, en Pokémon vars närvaro sätter skräck i alla tränare som ser den och som kan krossa allt motstånd i dess väg!

Nr 213 Shuckle, känd i Japan som Tsubotsubo!
Okej, låt mig omformulera det där jag just skrev, jag hyser egentligen en slags hatkärlek gentemot Shuckle, han är oftast nästan fullkomligt värdelös i strid om han inte används på rätt sätt och han kräver en hel del tålamod för att tränas.

Vad är Shuckle för något? En hög med lera? En snigel? Eller kanske en Fransk varmkorv?
Han ser inte speciellt smart ut... jag tror knappast att det pågår någon tankeverksamhet i Shuckles huvud överhuvudtaget, och stenen han bor i ser inte ut att vara speciellt stark...
Njae, det visar sig att Shuckle är baserad på en speciell mögelsvamp kallad endolit, endoliter sitter på stenar under vattnet och fyller ingen egentlig funktion i näringskedjan, de finns helt enkelt bara för att finnas!

Shuckle har de högsta defensiva och special defensiva statsen utav alla Pokémon med hela 230 vilket betyder att Shuckles högsta defense är 614!
Däremot har Shuckle alldeles lite HP för att de defensiva statsen ska göra någon nytta och han är dessutom en av de långsammaste Pokémon som finns och om du tror att du skulle kunna göra någon större offensiv skada så måste jag göra dig besviken, Shuckles attack och Sp. attack stat är nämligen fullkomligt urusel!
Oavsett scenario eller moveset kräver Shuckle en väl genomarbetad strategi för att fungera i strid...
Jag har länge velat träna en Shuckle med Gyro Ball och Power Trick i hopp om att få ett riktigt offensivt mördarvapen men jag sedan övergett idén eftersom Gyro Ball är ett dyrt TM och chansen att strategin skulle fungera i praktiken är nästintill obefintligt!
En annan strategi man kan använda sig utav är att använda Toxic och Sandstorm och sedan vänta ut sin motståndare i all oändlighet med Protect eller Rest vilket oftast fungerar...

Jaja, hursomhelst... det kanske låter som om jag inte tycker om Shuckle speciellt mycket vilket delvis är sant, förut hatade jag honom ganska ordentligt, men man kan inte ignorera den otroliga potentialen som var och varannan Shuckle besitter och just därför är det min Favorit Pokémon från Gen II!

(Tröstpris till Qwilfish, Steelix, Ampharos, Houndoom, Murkrow och Blissey! Det är nog ganska uppenbart att jag gillar Gen II)

Min Favorit Pokémon från Gen II

Är du redo att slåss mot Shuckle Norris?

HQ