Svenska
Blog
Det jag (inte) vill se på E3 2013.

Det jag (inte) vill se på E3 2013.

Snart är det dags då. Årets E3 rullar på måndag in på perrongen och det blir Microsoft som drar igång med att ännu en gång visa upp Xbox One Extremely Stupid Name och hoppas på att det kommer falla ''gamers'' mer till smaken en vad katastrofen till konsol lyckats göra fram tills nu... Men vem är jag som dömer? För att vara helt ärlig så kunde jag inte bry mig mindre om Microsofts nya ''allt i en låda'' och kommer troligtvis ignorera deras presskonferensernas helt. För jag gav dom en chans att imponera mig med deras uppvisande av konsolen tillbaks i Maj och jag har aldrig genomlidit något så tråkigt i hela mitt liv! Så nej en chans till får de icke, dessutom då de berättade om konsolens begränsningar igår så funderar jag på att banna konsolen helt...

Nu babblar jag bara på däremot, så låt mig förklara vad det här lär vara för lista. De flesta av oss ser nog framemot spelen och konsolerna som kommer visas upp på mässan, och det förstår jag mycket väl då även jag ser framemot väldigt mycket, men det är inte vad denna artikel kommer att handla om. Jag vill berätta för er vad jag inte vill se på E3. Reglerna är så här att jag kommer inte peka ut något otroligt uppenbart (som en uppföljare till spelet E.T) utan kommer gå på egna åsikter om vilka spel och vilka egenskaper till konsolerna jag ej vill se. Puh då var det ur vägen och jag kan nu sluta slösa både er tid så som min.

Något j'vla Kinect spel!
Då var vi tillbaka till det här med Xbox igen... Som jag tidigare sagt kommer jag hoppa över Microsoft mässa, men det stoppar inte de andra företagen ifrån att visa upp det ''nya sättet'' att styra sina spel. Både EA och Ubisoft skulle kunna få för sig att Kinect 2.0 är något som det är värt att investera i, och sedan slösa tid åt att visa ett spel som kanske hade potential om det hade spelats med en vanlig kontroll. Personligen tror jag inte det kommer hända då Microsoft gärna lär vilja ha alla Kinect spel på sin egna lilla presskonferens, men man kan aldrig vara helt säker.

Ett nytt Uncharted spel
Många kommer bli galna och många kommer svära mitt namn från denna dag, men jag vill allvarligt talat inte ha ännu ett Uncharted spel. Jag har kanske aldrig varit ett jätte stort fan av Uncharted trilogin, men de är i alla fall väldigt bra spel. Men jag vill inte att Naughty Dog ska behöva vara fast med samma serie under hela nästa konsolgeneration. Ifrån Playstation 1 till Playstation 2 bytte de maskot ifrån Crash till Jak. Ifrån PS2 till PS3 bytte de ifrån Jak till Uncharted och jag känner att det nu är dags för ett byte igen. Uncharted serien har gett allt den kan ge och om de fortsätter klämma fram uppföljare kommer det att sluta som med Gears of War. Det kommer bli uttjatat med samma sak om och om igen. Naugty Dogs verkar förstå detta då deras nyaste spel, Last of Us, verkar som något relativt nytt och fräscht. Jag hoppas bara att fansen inte lyckas övertala dom att mjölka en ganska excellent serie till botten.

Att Sony gör samma misstag som Microsoft
Jag ber om ursäkt om det verkar som jag bara går på Xbone konstant, men det är svårt att inte se eller höra om konsolen och tänka att det är exakt så man inte ska göra. Därför hoppas jag att åtminstone Sony (Nintendo kommer ej ha en presskonferensernas så jag räknar bort dom just nu) kommer förstå att det handlar om spelen. Det jag hoppas på är att de kommer upp på scenen och lite snabbt berätta om hur de inte kommer blockera begagnade spel och hur de inte kommer begränsa sina spelare. Efter att de visat upp konsolen ska fokuset ligga på drösvis med exklusiva spel! Nu pratar jag däremot om vad jag vill se på mässan, så... Gör inte som Microsoft bara!

Half Life 3
Det skulle vara ganska hysteriskt om Gabe Newell någon gång under kvällen klev upp på scenen för att totalt lura publiken att tro att det han pratar om skulle handla om Half Life 3 när det egentligen handlar om en Team Fortrest 2 hatt eller något. Oh reaktionen ifrån publiken skulle vara så värt det! Okej så den här punkten var bara ett skämt. Moving on!

Att ett efterlängtat spel skulle bli exklusivt till en viss konsol
Något av det värsta som skulle kunna hända på E3 är att ett mycket efterlängtat spel skulle bli exklusivt till en konsol som den inte började på. Vi tar ett exempel. Tänk er om Prey 2, som en hel del sätt framemot, (trots att det gått rykten om att Human Head ej äger licensen längre) skulle dyka upp under kanske Sonys eller Microsofts presskonferens och att en text i slutet av videoklippet skulle visa: Coming this Winter, Exclusive to the Xbox One/PS4. Massor av personer som sätt framemot spelet och som inte hade några som helst planer på att inskaffa ett Xbox One/PS4 skulle bli helt knäckta. Det kanske är en smart affärsidé för både Sony, Microsoft eller Nintendo att göra så, men det skulle ej vara kul för många lojala fans. Det hade inte känns som om det var ett exklusivt spel, utan att sagd konsol höll serien som gisslan och begärde lösensumma för att man skulle få spela det! (inte överdrivet alls)

Det finns mycket som kan hända på E3 som folk inte vill, och det här var bara de jag hade på hjärnan då jag skrev denna artikel. Det lär kanske komma en till efter E3 som beskriver hur jag känner för de händelser som kanske inträffade. Vad är det värsta ni kan tänka er som skulle kunna hända på E3?

HQ