Svenska
Blog
En egen driven hemsida är inte lätt...

En egen driven hemsida är inte lätt...

Det är som titeln hävdar, det är inte lätt att driva en egen hemsida. Låt mig förklara min situation. För ett år sedan bestämde jag mig för att skapa en egen speltidning med namnet: Games-Home. En tidning av gamers, för gamers. Men för att tidningen skulle få några läsare så behövdes två mycket viktiga ingredienser: Det viktigaste, 1: En talangfull, och positiv ''personal''. Och 2: En hemsida vi skulle kunna lägga upp tidningen på, och där vi skulle kunna utveckla inte bara tidningen men också våra egenskaper med t.ex nyheter, intervjuer, krönikor etc. Det började bra. Jag lyckades sätta ihop ett ''lag'' bestående av 3 mycket talangfulla personer. En recensent, en krönikoskrivare? (vad det nu kallas) och sedan en designare. Steg 2 var att skapa en hemsida. Och i början var vi tvungna att använda en gratis server från webs.com. Ingen stilig hemsida, men det fick duga.

När vi väl börjat med tidningen så fick jag reda på att vår designer bara hann med framsidan och att jag fick designa själva innehållet. Och... Ja försök be en katt måla och se hur resultatet blir. Det var ungefär hur det blev. När tidningen var färdig och låg uppe på hemsidan fick vi ännu ett problem: Vår designare slutade. Som tur nog började en ny designare i hans ställe, som också var och fortsätter att vara mycket talangfull. Nästa nummer såg betydligt mycket bättre ut med en riktig designare som kunde designa innehållet, och eftersom jag kunde fokusera på skrivandet blev allt mindre stressigt. Vi detta tillfälle kunde vi köpa oss en riktig hemsida som jag fortfarande är stolt över. Allt gick väl till nästa nummer. Vid nummer 3 började problemen att växa. Det blev allt svårare och svårare att få tag i recensenten och ''författaren'' (kom ej på ett bättre namn) och i skolan blev allt mer och mer stressigt för mig. Men med nåd och näppe lyckades vi släppa numret som blev det bästa numret hittills. Samma sak vid det fjärde numret. Allt höll fortfarande men vid femte numret började det bli ännu mera brantare.

Vår designare fick mer och mer att göra på sin skola, och vi hörde sällan från honom. Vid detta tillfälle bestämde vi oss för att sluta med tidningen och fokusera mer på hemsidan. Men vi bestämde oss också för att göra ett avskeds nummer... Detta nummer hände aldrig. Vid slutet av månaden hade ingen blivit färdiga med vad som skulle vara gjort, jag bestämde mig därför för att dra ut pluggen. En så kallad nödkrasch. Vi hörde inget från designare efter och jag, recensenten och ''författaren'' fick hålla på med hemsidan själva. Kort efter försvan ''författaren'' ur bilden, och jag och recensenten var ensamma kvar. Och att ha 2 recensenter och inget annat på en hemsida brukar inte fungera. Nyligen efter ett par recensioner så verkade han sluta också. Jag stog nu ensam kvar. Vår hemsida hade knappt börjat växa och jag var ensam. Vi eller jag (vad ni nu vill säga) har ett litet antal användare som sällan är inloggade. Jag har börjat arbeta mindre och mindre för det finns få som läser... Vad ska man göra? Det är inte lätt att arbeta själv, men jag klandrar inte någon utom mig själv. Vi var aldrig särskilt väl-organiserade, och som chefredaktör var det min uppgift att se till att allt skulle fungera. För de få som lär läsa detta, skulle jag vilja fråga: Vad kan jag göra? Ska jag lägga ner? Ska jag fortsätta kämpa? Vad ska jag göra?

Detta var Gamble och jag tackar för mig.

HQ