Svenska
Tankar kring Ninja Gaiden 3

Tankar kring Ninja Gaiden 3

Skrivet av GTO den 17 september 2011 kl 11:30

De som läst mina gamla bloggar vet att jag är ett väldigt stort fan av den nya Ninja Gaiden-serien (den gamla var till NES och SNES). Det första spelet fångade mitt intresse när jag såg en trailer 2002/2003 där ett väldigt spektakulärt spel visades upp.
När det sedan släpptes i Maj 2004 så blev jag förälskad av en fantastisk spelkontroll, stridssystem, otroliga miljöer, varierande och utmanande fiender (så fort jag kommit förbi Alma dvs för innan var det mest skräck över hur svårt det var och är).

Huvudpersonen i utvecklingen till de två första spelen (Itagaki) bråkade med ledningen av Tecmo som äger Team Ninja som gjort själva spelen om löner så han och de bästa i hans team sa upp sig och bildade Valhalla Studios istället. Så nu är trean gjord av de som gjorde Ninja Gaiden Sigma 1 och 2 till Playstation 3 vilket förändrar det hela en aning, men för att förkorta bloggen här och inte slösa mer på er tid så ska jag snabbt gå igenom positiva och negativa iakttagelser samt lite önskemål från min sida i en lista nedan. Då börjar vi med det positiva:

+ Klart bättre grafik
+ Intressant huvudfiende
+ Soldatfiender med stora sköldar som verkar intressanta att slåss emot
+ Multiplayer Online upp till 8 spelare

- Kunai wallclimb
- För mörka omgivningar
- Lite monsterfiender hittills vilket oroar för variationen och underhållningen

? Quicktime Events
? Medföljande Mission Mode
? Avhuggning av fiendernas kroppsdelar är borttaget. Återstår att se om det är bra eller dåligt.
? Såg på Teamxbox.com att det finns Co-op i spelet via systemlink, men frågan är om det stämmer eller ej för det är enda stället jag sett uppgifterna
? Kan man vara god eller ond? Med tanke på den glödande armen och att fienderna ber om nåd innan man dödar dom (vad vissa videos har visat är att man kan gå förbi fiender som ber om nåd)

Hoppas på 10-15 timmars underhållning med ett spel som åtminstone är bättre än andra delen i serien vilket inte borde bli överdrivet svårt för Team Ninja att åstadkomma.

Skriv gärna vad ni tycker och era förväntningar. Jag lyssnar på all typ av kritik, positiv som negativ om mitt skrivande osv. :)

HQ