Svenska
Två år av Stargate

Två år av Stargate

Skrivet av G-Force den 5 februari 2009 kl 22:27

Den 5:e februari 2007, alltså för exakt två år sedan, inledde TV6 den satsning som på allvar skulle komma att göra dem till den bästa TV-kanalen i landet.

Det var på detta datum som de inledde sin visning av Stargate SG•1, världens bästa serie. Jag kommer ihåg reklamen de körde veckorna innan premiären. Jag kommer till och med ihåg exakt vad som sades...

De har nya världar att utforska
Och nya civilisationer att lära känna
- We are travellers from VERY far away
- Never hade I met anyone from THAT far away
Missa inte kultserien Stargate SG•1. Vardagar 18:00, på sexan.

Man såg till sin förvåning att Richard Dean Anderson (a.k.a MacGyver) hade huvudrollen, och man var ju bara tvungen att kolla in serien, trots att jag knappast gillade/gillar Sci-Fi. Första avsnittet var tråkigt. Jag gav dock serien en chans och såg det andra.

Det var ok, lite tråkigt det också. Man tvivlade på om man skulle fortsätta, men såg ändå det tredje nästa dag. Jag kommer ihåg att jag tänkte i slutscenen av avsnitt tre 'Man kanske ska följa serien trots allt'. Det dröjde dock till säsong 2 innan man riktigt förstod hur bra SG•1 var.

Man ska aldrig döma ut nåt i förhand. Om jag har lärt mig nåt av SG•1 så är det det. Ingen människa kan komma och säga att serien suger om man inte sett flera avsnitt i kronologisk ordning, med avsnitt #1 som start.

Jag gillar trots allt inte Sci-Fi. Kolla bara på mina Gamerscore. Jag har en Xbox 360 sedan tre år tillbaka, men inte äger jag "toppspel" som GoW eller Halo. Hur kan det komma sig? Jo, jag undviker Sci-Fi, och har alltid gjort det. Ändå står jag här och påstår att Stargate är kung. Kanske för att Stargate faktiskt är kung?

I dagsläget har jag sett alla avsnitt minst två gånger, ibland 3-5. Trots det så längtar jag tills TV6 (förhoppningsvis) ska visa serien en tredje gång. Tack vare de över 200 avsnitten kan man kolla på SG•1 hur många varv som helst utan att tröttna. Och slutar TV6 med Stargate så kan jag alltid glo på min kompletta DVD-samling, även om det inte är lika trevligt som att glo på TV...

HQ