Svenska
Blog
Första trailern till Without Remorse gör mig svettig av längtan

Första trailern till Without Remorse gör mig svettig av längtan

Skrivet av Erik den 4 mars 2021 kl 08:49

Jag älskar hämndrullar. Oavsett om de serveras varma eller kalla. Death Wish 1-5, Rolling Thunder, Ms. 45, Man on Fire (både originalet och Tony Scotts mästerliga nyinspelning), Kill Bill 1 & 2, A Bittersweet Life, I Saw the Devil och Inglourious Basterds. Listan kan egentligen göras hur lång som helst, men vi stoppar där av utrymmesskäl.

Huruvida den kommer att fyllas på med ytterligare en den 30:e april, när Amazons Tom Clancy-filmatisering Without Remorse med Michael B. Jordan i huvudrollen har premiär, återstår såklart att se. Men trailern bådar gott och vi kan nog förvänta oss köttigt ultravåld när Jordans otroligt kapabla mördarmaskin ger sig ut på en hämndresa efter att hans fru blivit mördad. Med manus av grymma Taylor Sheridan och regi av Gomorrah-gubben Stefano Sollimo (som ju tidigare samarbetat med Sheridan i Sicario 2) samt en så pass vass huvudrollsinnehavare finns liksom alla förutsättningar för en riktigt underhållande och välgjord hämndrulle.

Jo, jag tycker också repliken i trailern där en kostymklädd myndighetskaraktär berättar att det vore bäst för elakingarna att Jordans karaktär inte vaknar upp eftersom han är världsmästarbäst på att leta upp och döda bovar och banditer låter närmast parodisk och hämtad direkt ur klyschboken. Hennes replik innehåller för övrigt varken orden (inte så konstigt då allt levereras på engelska) världsmästarbäst, bovar eller banditer. Men vad gör lite ostiga repliker egentligen?

Förhoppningsvis lyckas Without Remorse leverera på underhållningsfronten med välkoreograferat köttande, gammal hederlig tokaction och en hel del maffigt övervåld mot ondingar som får vad de förtjänar.

Här njuter du av trailern

HQ