Svenska
Blog
Inte imponerad av nya Netflixserien

Inte imponerad av nya Netflixserien

Skrivet av Erik den 24 februari 2021 kl 22:43

Det är alltid lika surt när man investerat tid i en TV-serie som börjat så lovande bara för att sedan tappa allt mot slutet. Exakt så känns det efter att ha tagit mig genom hajpade miniserien Bakom hennes ögon på Netflix.

Serien, som bygger på Sarah Pinborough bok med samma namn, började tillräckligt intresseväckande för att göra mig nyfiken på fortsättningen. Ensamstående mamman Louise träffar en spännande man på en bar och det klickar mellan dem på direkten. Några dagar senare visar det sig dock att mannen i fråga är hennes nya chef och efter det blir allt mer komplicerat - speciellt när det visar sig att mannen dessutom är gift och att (den mycket märkliga) frun i förhållandet påbörjar en vänskapsrelation med Louise bakom ryggen på hennes man. Man anar snabbt att saker och ting inte kommer att gå sådär jättebra och att det är bäddat för ett triangeldrama utan något lyckligt slut. Bakom hennes ögon känns i de två inledande avsnitten som en skön mix mellan gamla thrillerpärlan Body Heat och den lite mer otäcka kungrullen Fatal Attraction från ungefär samma tidsepok. Med bra skådespelare och en härligt mystisk stämning.

Men sen börjar ytan krackelera rejält. Mer och mer ju längre in i serien vi kommer. Med fritt fall på kvalitetsfronten under de sista två avsnitten. Bakom hennes ögon går från att vara en spännande och engagerande miniserie till att bli snudd på skrattretande dålig under de avslutande två avsnitten. Den bara tvärdör helt och hållet när handlingen går in på närmast Terror på Elm Street-aktiga territorier som inte känns berättigade eller ens nödvändiga för fem öre. Vi snackar massivt störtdyk av den sort som gör att man blir både förbannad och besviken över att ha ödslat tid på något som i slutändan inte lyckas knyta ihop säcken överhuvudtaget.

Mitt tips? Slösa inte din tid på denna. Det räcker gott och väl att jag gjorde det.

HQ