Svenska
Blog
Shyamalans nya ser fruktansvärd ut

Shyamalans nya ser fruktansvärd ut

Skrivet av Erik den 8 februari 2021 kl 20:17

M. Night Shyamalan har inte haft det lätt sedan Signs. Det var i samband med den som många tittare vände honom ryggen och även om jag själv tycker det är en av hans finaste stunder som filmskapare, så känns det ändå rätt tydligt att det var där och då som hans stjärna på allvar började att falna. Som om idéerna började att ta slut. Filmerna som kom efter den blev dessutom bara sämre och sämre.

Och även om Split kändes som ett steg i rätt riktning, så dödade Shyamalan exakt allt momentum med uppföljaren Glass som trots en lovande start (där Bruce Willis nästan verkade lite engagerad framför kameran för första gången på typ tio år) snabbt utvecklades till en ordentlig skitfilm.

Hans kommande film Old, var första trailer premiärvisades under Super Bowl inatt, ser knappast heller ut att vara någon återgång till storhetstiden. Tvärtom. Den ser alldeles fruktansvärd ut. Ja, det är förstås omöjligt att bilda en uppfattning under en såpass kort trailer som denna och det är mycket möjligt att gamle Shyamalan överraskar positivt när filmen väl rullar framför mina ögon, men den lilla, lilla snutten av Old som visades upp inatt skruvar dessvärre inte upp förväntningarna det minsta. Baserad på en fransk serieroman och med en handling som kretsar kring en familj som besöker en idyllisk (men mystisk) liten badstrand verkar det finnas gott om utrymme för sedvanliga Shyamalan-knorrar, men vad hjälper det när skådespeleriet redan i trailern ger sken av att vara garanterade några Razzie-nomineringar lagom till nästa år?

När mamman häver ur sig "You were six years old this morning!" utan minsta lilla panik i rösten trots att hennes ungar gått och åldrats åtskilliga år på bara några minuter och således borde vara i upplösningstillstånd över denna upptäckt vill jag mest bara strypa mig själv med mitt näshår.

Här tittar du på trailern

HQ