Svenska
Mekaniska faktorns fel.

Mekaniska faktorns fel.

För ungefär ett år sedan så blev jag en fullfjädrad biograf maskinist, upplärd av två killar som hade varit där båda två 1-2 år.
Första gången jag var där fick jag reda på nästan avskrämmande information, och denna information fick INTE falla i glömsko, ett misstag och det hela skulle kunna sluta med att filmen skulle gå baklänges och ljudet troligen låta som en trasig grammofonskiva. Allt som skulle tas in var bla: Hur ljudremsan skall ligga, hur en film skulle klippas ihop med en trailer och det alltid lika tjolahopp-roliga trä maskinen med filmrullen.

Trots att jag är ganska slö lärd så lyckades jag, och filmerna flöt på som på räls, livet kändes väldigt chill. Jag menar tjäna pengar på att visa film och se dom med, ganska bra faktiskt, förutsett att det är en intressant film.
Men så hände någonting, allt eftersom jag började jobba mer och mer, för att dom andra killarna skulle säga upp sig, så började dom 2 projektorerna krångla, och vid maskinskiften så svarade inte maskin 1 som den skulle, utan slutade med att efter ett skift så kom bild ut ur båda maskinerna.

Väldigt irriterade, men jag fick rådet att trycka lite hårdare och då hjälpte det en liten stund tills nu i början av höst tiden.
Det slutade med att en annan min chef kom in 1-2 gånger varje visning och undrade vad som hände, jag intalade mig själv att jag inte tryckte till så hårt som det behövdes tills en dag då, en rejäl smäll hördes bakom mig, och mitt på golvet låg, en skruv, en nedrans skruv hade kommit ur maskinen.
Jag raporterade givetvis detta, och dom sa att dom skulle kolla upp det.

2 Månader senare, nu är allt ännu värre.
Alltid lika kul att gå dit numera, och i söndags var det barnfilm, kändes inte direkt roligt att göra barn besvikna när filmen krånglar.
Vuxna går an men inte barn, tur för mig att vi inte har några barn filmer nu på någon månad, och hoppas verkligen någon får tummen ur och reparerar maskinerna.
Det känns som det är lättare att skylla på den mänskliga faktorn än vad det är att skylla på den mekaniska.
Tyvärr..

HQ