Svenska
DrömKamera 2 Nikon D3

DrömKamera 2 Nikon D3

Skrivet av DonCalzone den 26 september 2007 kl 01:57

Äntligen NIKON,Äntligen! Nikon D3 är här!

Var ganska ljummen i mitt intresse gentemot Nikons Digitala försök på den profesionella arenan, MEN så dök NIKON D3 upp... Det första jag konstaterar är att NIKON äntligen har lanserat sin första fullformats Digitala sytemkamera som de kallar för FX-format(36mm*23.9mm) med en 12.1 Mp CMOS-bildsensor.

Äntligen så komer det en "Riktig" NIKON-kamera som riktar sig mot proffesionella användare. Den har smått imponerande specifikationer som ett häpnadsväckande iso omfång från 200-6400 utvigdningsbart till iso 100 låg och iso 25600hög, jo ni läste rätt...iso 25600!

51-punkters AutoFocus och en 3-tums Live Wiev skärm som är högupplöst och ska enl källor måste upplevas för att komma till sin rätt.
9/bilder per sekund i fullformat gör att det här är en mångsidig kamera till allt från sport till miljöer med dålig belysning.En perfekt sport o presskamera mm.

Nikon är också först med dubbla kortplatser för CF-kort (CompactFlash). Man kan välja om man vill att båda korten ska registrera samma bild eller om det ena är fullt så fortsätter den på nästa kort

Nikon har inga direkta konkurenter även om man inte kan låta bli att jämföra den med Canons EOS-1D Mark III (inteDs, som jag skrev om tidigare). Canon har dock inte fullformat på sin EOS-1D M III, något dom säkert bittert ångrar nu...Det går inte att jämföra en Fullformats kamera mot en med beskuren bildsensor.

Nikon har också en automatisk sensorrengöring lika som Canon EOS-1 D/Ds M III.

Jag har sett bilder tagna av en bröllopsfotograf med höga känsligheter och det är minst sagt imponerande, befintligtljus, sterinljus och inte en blixt så lång ögat nådde, en ren njutning att se bilder med atmosfären intakt, underbart!

Nikon D3 är inget annat än ett undebart stycke ingenjörskonst och många års erfarenhet från att ha varit hängivna i sitt arbete med kameror som sträcker sig långt tillbaka med den första yrkeskameran från Nikon som heter "Nikon F", den kom 1959. Sedan följdes upp av "Nikon F2" som var den sista helt mekaniska kameran i Nikons yrkesserie även om det fanns en nödlösning på efterföljande "F3" att man kunde få slutaren att lösa ut även om man var helt utan batterier, när jag ändå är igång med historie lektionen så följdes "F3" av "F3-AF" som var den första kameran med autofocus och strax därefter så kom Nikon F4 (jag har själv haft en sån). Därefter kom Nikon "F5" som var en riktig höjdare med 8bilder/sekund och en osviklig AF och den kamera som Matthias Klum använder. Det har också kommit en NIKON "F6" men jag undrar om inte den kommer att vara den sista analoga Yrkeskameran från NIKON.

Nikon D3 är allt som jag saknar i min kompromiss till kamera, (Nikon D200)!

Anledningen till att jag blev så långrandig i att berätta Nikons historia var att inte förräns med Nikon D3, så har det känts som om dom änligen är tillbaka med en Digital yrkeskamera värd namnet, och en stolt efterföljare på Nikons arv från lång tid i fotografins tjänst.

Roligt att se er igen Nikon! Välkommen tillbaka!

Nikon D3 kamerahus blir din för ca: 48 000:- inkl moms.

HQ