Svenska
DrömKamera 1 Canon Eos-1 Ds M III

DrömKamera 1 Canon Eos-1 Ds M III

Skrivet av DonCalzone den 25 september 2007 kl 13:12

En av de allra mest efterlängtade uppföljare till en tidigare modell har landat sedan en tid tillbaka. Efterföljaren till Canons flaggskep EOS-1 Ds Mark II har nu kommit och slagit mig med häpnad och överträffade alla förväntningar. Canon EOS-1 Ds Mark III sätter en ny standard vad gäller upplösning i ett "småbildsformat" , med sina 21Mp och en fps (frames per second) på 5 bilder så är den både snabbare och har högre upplösning än sin föregångare med 16.7 Mp och 4 bilder/sekund.

Hoppas också att det föredömliga iso/brusförhållandet är lika bra som Mark II eller ännu hellre bättre, det är något som Canon har varit enormt duktiga på att hantera särskillt i sina fullformats DSLR (Digital single lens reflex) eller i klartext "enögd Digital spegelreflex(system)kamera". Genom att använda sig av fullformatssensor (36mm*24mm) så slipper man den annars så vanliga omvandlingsfaktorn på objektiv som är oundvikligt med de som har en mindre sensor.

RAW format är standard numera i den här typen av kameror likaså att kunna ta bilder i JPEG simultant.När man fotograferar i RAW som är ett icke filförstörande format så kan man ändra parametrar i efterhand som ,skärpa ,vibalans,färgmättnad mm. RAW är den digitala kamerans "negativ".

En riktig Drömkamera som sagt men den kvalar in på ett pris på ca:77000:- för kamerahuset utan objektiv så jag får fundera både en och två gånger innan jag drar igång något, särskillt också då jag inte har optik(objektiv) från Canon sedan tidigare. Men lockande är det...

HQ