Svenska
Hjälp! Påsken kommer.

Hjälp! Påsken kommer.

Skrivet av Cobald den 19 mars 2008 kl 18:33

Hepp!

Snart är det påsk! Vare sig man firar denna kristliga högtid eller ej är det nog få som missat hela jippot kring Jesu död och uppståndelse. Men oj vilket ståhej det är med dessa chokladägg. De kommer i alla färger och smaker för att tillfredsställa och kittla smaklökarna på alla gourmettungor världen över. Det går till och med rykten om att självaste påven special importerar sina påskägg från den heliga Påskön i fjärran öst (Källa: Wikipedia).
Hejsan hoppsan på Påsken ska varenda unge vara glad!
Går inte det kan man alltid lirka in en liten ful byggsats eller plast figur (gärna målad med bly baserade färger). Kanske det mest förvridna av allt vad gäller påsk firandet är att dessa ägg levereras av en överdimensionerad belgisk-blå hare.
Tjo och tjim, glatt ska det vara!
Nu var det ju i och för sig inte alla som hade det så ballt just vid Påsken. I alla fall inte han som är orsaken till påskfirandet - Mr Jesus själv! Han hade säkert hellre sippat rödvin och dra lustiga ordvitsar och fräckisar för Magda och hans tolv polare, och myntat tidlösa och universella utryck som "Thank God It's Friday!". Nu sket det ju sig ganska brutalt och vilka party planer snubben hade inför just denna ödesdigra helg får vi nog aldrig reda på. Vi vet ju vad som hände - killen hamnade uppsnickrad på ett kors.

Ooh hai! Aj, men vi försöker le lite ändå!
I landet jag bor i kallar dem just denna fredag, till minne av Jesu lidande och död på korset "Good Friday". Good Friday? Jag vet absolut inte hur det är möjligt att kalla det just för en god fredag. Denna fredag var ju varken speciellt trevlig, lättsam eller för den del god alls. Ganska dålig på det hela taget. Jag tycker nog den svenska versionen levererar en mer korrekt beskrivning av denna dag - lång fredagen. Har man tråkigt eller ont, så känns tiden väldigt seg och lång och Mr J. hade nog väldigt ont (typ överallt) denna dag. Ja, han hade så ont att han senare dog på korset den stackaren. En lång dag med betoning på lång - lång fredagen. Men inte här för här är det Good Friday! Ja, nu ska jag skicka min påskhälsning till mina vänner här och önska dem en "Happy Good Friday and Easter!".

Till er läsare blir det en vanlig "Glad Påsk". Se upp för salmonellan!

HQ