Svenska
Blog
Dead Island är ospelbart

Dead Island är ospelbart

Skrivet av ChrizZz den 1 april 2012 kl 13:14

Ja, egentligen så borde jag ha skrivit den här bloggen för flera veckor sedan. För det var nästan en månad sedan vi gav upp helt med Dead Island. Spelet med det underbara konceptet som sålde chockartat bra i höstas. Efter ett halvårs tjat på min trogne co-op polare så gick han med på att skaffa det. Idag ångrar jag mitt tjat och mitt hypande. Dead Island är nämligen ett icke fungerande spel.

Efter att ha haft enorma problem med att ens bjuda in varandra till att spela tillsammans så blir det första problemet snabbt uppenbart: jag kan inte höra honom. Inte för att röstchatt inte finns i spelet, utan för att volymen på hans röst är för låg. Efter att ha skruvat ner exakt allt till lägsta förutom chatten och höjt volymen på förstärkaren till nästan max så hör jag med nöp och näppe vad han säger. Aja, nu kör vi!

Efter några timmars spelande så blir det uppenbart att varje gång jag kör bil i spelet så låser spelet sig när jag kör på en zombie. Helt seriöst, kör jag på en zombie som flyger över huven på bilden så låser spelet sig ungefär var 3:e gång. Något som inte alls händer när min kompanjon kör. Jaja, han får väl köra då kommer vi fram till.

Spiken i kistan blir när vi ett uppdrag utforskar ett mörkt hotell proppat med zombies. Plötsligt så fryser spelet för min kompanjon varpå spelets ljud för mig löper amok och som en explosion så förvandlas allt ljud till brus i mina hörlurar. Eftersom jag spelar på abnormt megahög volym så är det så högt så jag i ren chock och rädsla slänger av mitt headsetet. Bruset hörs högt även när de ligger framför mig i soffan.

Där gav vi upp. Dead Island är (på Playstation 3) kort och gott ospelbart. Jag har sedan dess letat med ljus och lykta efter uttalanden om någon eventuell patcht, men tydligen så sa Techland redan i julas att spelet inte kommer uppdateras mer. Och där sitter jag med ett trasigt spel som (när det fungerar) är kanonroligt. Konsoltillverkarna borde kunna förbjuda sånt här. Att i butik sälja spel som uppenbart inte fungerar är inte okej.

HQ