Svenska
Blog
2014

2014

Så, då var det dags att lämna 2013 bakom sig och gå vidare till 2014. För mig så har 2013 varit påtok för blandat för att sammanfatta och jag känner inte för att skriva en onödigt lång text som ingen kommer läsa, så jag ska försöka hålla mig kort och endast prata om det som känns relevant. När det kommer till mitt personliga liv så vill jag inte helst fördjupa mig i det alltför mycket, då det är något jag helst håller utanför Gamereactor.

2013 har varit ett sådant "upp och ner" år, då vissa perioder har varit bättre än andra. Rent spelmässigt så har det varit ett väldigt starkt år med många grymma titlar såsom Metro: Last Light, Grand Theft Auto V och det tveklöst bästa spelet Bioshock: Infinite. Där har ni i princip min topp tre lista av de bästa spelen från i år. Nu undrar säkert många Last of Us fantaster vart deras favoritäventyr med Ellie och Joel är någonstans. Men i min mening så kändes spelet bra, men inte mer än så. Jag saluterar Naughty Dog för att ha gjort stora framsteg både karaktär och berättarmässigt och jag gillar Joel som karaktär. Ellie däremot? Herregud nej, jag står verkligen inte ut med henne.

För mig så var Bioshock: Infinite det definitiva valet, då spelet är både roligt och har en riktigt engagerande handling med grymma karaktärer. Infinite faller helt i min smak när det kommer till det spelmässiga. Ibland lite enformigt i och för sig, men förutom det så var spelet helt underbart.

Jag lyckades även få tag på en Playstation 4 tillsammans med Killzone: Shadow Fall och Battlefield 4 på release, så nu är det i alla fall gjort. Jag känner dock nu på efterhand att jag kunde ha väntat några månader på att skaffa konsolen. Men nu har man den i alla fall, så man slipper tänka på att skaffa en senare. Jag har haft oerhört roligt med både Shadow Fall och Battlefield 4, samt även War Thunder är förmodligen det bästa flygspelet genom tiderna. Sen vill jag gärna bara snabbt diskutera Battlefield 4's nuvarande position. Jag tycker verkligen det är oerhört synd att spelet tvingades ofärdigt ut på marknaden eftersom det finns så otroligt mycket potential i spelet. När det fungerar hyfsat så är det bland de absolut bästa första person skjutarna jag någonsin spelet, utan att överdriva. Det känns som att Dice tagit det bästa från Battlefield 3 och Bad Company 2 och kombinerat det. Spelet är helt makalöst snyggt, verkligen ett enormt lyft från Battlefield 3 och det flyter på fint med 40-60 bilder i sekunden och det blir helt sjukt storslaget med 64 spelare samtidigt. Battlefield 4 kan mycket väl vara det bästa trasiga spelet jag spelat. Och jag hoppas att Dice och EA lyckas fixa spelet inom en snar framtid.

Okej, nu var det klargjort. Hur har aktiviteten i Gamreactor.se varit då? Nå, det har blivit betydligt sämre och jag tänker inte börja med att förklara varför jag inte orkat skriva något eller hålla mig uppdaterad men jag känner att jag hellre prioriterar annat. Jag känner inte längre den där passionen att konstant komma på nya bloggidéer och skriva om en massa olika saker. Jag hade flera projekt planerade, men inget blev klart. Jag vill inte heller tvinga fram några recensioner heller för den delen. Jag hade en Killzone: Shadow Fall recension på gång, men det blev aldrig av. Och jag vet inte om det någonsin kommer bli det. Själva Gamereactor.se har helt sabbats med den horribla designen på bloggsektionen. Och nu kanske ni tycker att jag överdriver, men jag kände att intresset sjönk betydligt mer när designen ändrades.

I mitt personliga liv så har det varit både upp och nedgångar, det är mycket som hänt men jag vill nog inte gå in på detaljerna. Skolan har varit ett ständigt kämpande, då jag har otroligt svårt att koncentrera mig på en viss sak och den koncentrationen kan lätt brytas om jag börjar göra något annat i stället. Det händer väldigt ofta när jag ska plugga till flera ämnen samtidigt. Det jag har valt att göra dock är att stanna kvar i skolan och plugga där, vilket hjälpt extremt mycket. Men jag har samtidigt känt nu på efterhand att skolan inte varit något stort problem då jag ändå klarar mig hyfsat och slipper stressa i onödan. Men stress undkommer man aldrig, i och för sig.

Mitt spelande har minskat oerhört och det blir endast några timmar någon dag i veckan, då jag börjat träna och simma mer frekvent och funnit det som en hobby jag kan fortsätta med.

Sommaren 2013 var rätt härligt också, med en vecka i Finland hos släktingarna, fem veckor sommarjobb och tid över att hänga med polare. Sen började hösten med att man fick bildkunskap i skolan, vilket jag tycker är värt att nämna då det varit helt underbart att börja med estet igen och att man lärt känna folk från andra klasser bättre.
Ett par månader senare gick jag och en polare och såg Avenged Sevenfold live, vilket var helt jävla fantastiskt och helt klart höjdpunkten på året. De är helt makalösa live och förbanden var inte dumma heller där Five Finger Death Punch bland annat spelade. Så det var galet najs och jag längtar tills jag ska se grabbarna igen den kommande sommaren.

Julafton hemma var trevligt som vanligt och sen kom nyår, som var ett jävla liv. Det var i och för roligt, men det var ett åkande omkring Väsby tills man träffade sina klasskamrater och firade tillsammans med dem.

Hursomhelst, 2013 är nu över och det är dags att hoppas på bättre tider i och med starten av 2014. Mycket att se fram emot och jag hoppas verkligen att 2014 blir ett minnesvärt och händelserikt år!

HQ