Svenska
Blog
Ny bloggserie - League of Legends champs

Ny bloggserie - League of Legends champs

Skrivet av BananKisEn den 16 februari 2012 kl 17:53

Hej. Jag har länge sökt en inspiration till att börja blogga igen och jag tror att jag har funnit den nu. Jag överdriver inte, jag är beroende av LoL. Jag spelar nästan varje dag, främst med tobaldhino och farssan. Så jag tänkte dra mitt strå till LoL-stacken och starta en bloggserie om de olika champions som finns. Jag tänkte gå igenom bakrundshistoria, abilities samt min personliga åsikt om den utvalda championen. Så vem är bättre att kicka igen bloggserien än min personliga favorit. The Void Walker.

"The balance of power must be preserved

Kassadin, The Void Walker

Kassadin var en gång en vanlig man som sökte efter förbjuden kunskap om "the Void". The Void är en dimension full med skräck och otänkbara ting som Kassadin till slut nådde. Kassadin kom till "Icathia", en mytomspunnen plats som få någonsin besökt och överlevt. Kassadin fann kunskap han aldrig kunnat ana i "Icathia" men höll på att bli förtärd av de skräckfyllda ting där. Han överlevde genom att göra det enda han kunde tänka sig. Han släppte in the Void i sin egen kropp. Han lyckades därefter ta sig ut ur the Void vid liv. Han blev mer än en människa den dagen. En del av honom dog medans kunskapen om fasorna om the Void tog dess plats. Kassadin vakar nu över Valoran mot alla hemskheter som finns där. Hemskheter som ständigt riskerar att ta sig ut.

Spelstil

Kassadin är en meele caster som kan bursta ner de flesta squishy champions på en sekund eller två. Kassadin kräver mod och förmågan att kunna bedöma när man bör hoppa in och när man bör hålla sig i bakrunden. Kassadin bör med fördel spelas mid. Så fort man har ultin så bör man stacka upp E för att sen ulta in på motståndaren och ösa ut skada. Upprepa några gånger och, om motståndaren inte backar, så bör du ha en kill.

Abilities

Passive: Void Stone

Void Stone är en passive som inte märks så mycket när man spelar men som säkert har räddat mitt liv flera gånger. Den tar bort 15 % av all magisk skada du tar efter magic resistance. Den konverterar dessutom varje skadapoäng den tar bort till 1 % bonus attack speed i fyra sekunder, som stackar. Attack speed på en caster är inte livsviktigt men det synergerar väl med hans W.

Q: Null Sphere

Null Sphere är Kassadins viktigaset skadespell. Man väljer en fiende som sedan tar skada och silencas. Null Sphere brukas vanligtvis maxas direkt och är en riktig pain-in-the-ass för motståndarens casters.

W: Nether Blade

Nether Blade är en lite ovanlig spell för att vara en casterability. Den gör att dina basic attacks fyller upp din mana. Mängden är tredubblad om man attackerar en champion. Man kan även aktivera abilityn för att göra bonusskada på sina basic attacks. En annorlunda ability som kan ge tillbaka livsviktig mana.

E: Force Pulse

Force Pulse är en ability med hög kostnad. Den har förutom en manacost en charge-up. Sex spells måste används i närheten av dig för att du ska kunna använda den. När den används gör den skada och slowar alla fiender i en kon. En använbar spell som vanligtvis maxas vid level 13.

R: Riftwalk

Riftwalk är Kassadins signaturability. En short-range blink som dessutom skadar alla i området däe du landar. Cooldownen är dessutom låg. Enda nackdelen är att flera blinks på kort tid kostar extra mana och man kan snabbt få slut om man använder den för ofta. En fruktansvärt användbar spell dock.

Personlig Åsikt och Skins

Kassadin är min absoluta favoritchamp. Jag älskar att blinka in på folk och bursta ner dom på en sekund. Att blinka över en vägg på en fiende med lite hp är extremt beroendeframkallande och roligt. Kassadin är en mer advancerad caster än de flesta men är väldigt belönande om man gräver ner sig i honom. En fruktansvärt effektiv assassin.

Kassadin har för närvarande tre tillgämgliga skin att köpa. Hans "Deep One" ger honom lufttuber och gör honom mer grönaktig. Hans "pre-void" skin tar bort hans hjälm och visar hur han såg ut innan han nådde the Void. Han blir även brun. Hans "Harbinger" skin gör honom svart med en rödaktig mask.

If you look upon the Void, you can't put it behind you. If you look upon Kassadin, he's probably already there.

HQ