Svenska
Blog
Top 5 bästa spelnamnen.

Top 5 bästa spelnamnen.

Skrivet av BananKisEn den 25 oktober 2009 kl 11:11

Tänkte bara göra en liten lista på dom 5 snyggaste namnen på spel.

Plats 5: Portal. Valves framtidspussel har historiens femte bästa spelnamn. Man får direkt en liten bild av vad som väntar men samtidigt får man många frågetecken som besvaras efterhand inne i spelet. Omslaget var desssutom urgrymmt!

Plats 4: The Elder Scrolls IV Oblivion. Namnet är klockrent i sin helhet. "Elder Crolls" ger mig rysningar så vacker är det och "Oblivion" är inte dåligt det heller. Ett underbart spel med historiens fjärde snyggaste spelnamn och kanske världens snyggaste omslag.

Plats 3: Halo. Bungies episka rymdsaga har det tredje snyggaste namnet i världen. Halo är för mig synonymt med "episkt" och gör ett redan bra spel så många gånger mer spännande.

Plats 2: Half Life. Valves absolut mest kända spelserie har också ett av världens mest kända spelnamn. Det är så kliniskt rent och avskalat att det blir ett signum för hela spelet igenom. I en positiv synvinkel alltså ;). Det är så respektingivande så man blir fylld med en öförglömlig känsla.

Och så var det dags för nummer ett... Trumvirvel.....

Plats 1: Little Big Planet. Av alla spelnamn jag vet om så finns det inget namn som känns mer inbjudande och spännande än "Little Big Planet". Det är lekfullt enkelt men med ett sådant djup att det aldrig känns bara som ett billigt namn som ska dra köpare. Världens bästa spelnamn är korat.

Tröstpris: Grand Theft Auto, Quake, Pikmin, Killzone, Metal Gear Solid, Call of Duty, Bioshock, Skate, Left 4 Dead och Mirrors Edge.

Mindre bra spelnamn: Whats cooking with Jamie Oliver, Youre in the movies, Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels med flera.

HQ