Svenska
Arcane: Leage of Legends är årets mest oväntade triumf

Arcane: Leage of Legends är årets mest oväntade triumf

Skrivet av Ano92 den 11 november 2021 kl 11:32

Det har nog knappast undgått någon spelintresserad att Netflix satsar stenhårt på adaptioner av diverse tv-spel. Jag har kikat på och uppskattat Castlevania-serien som rullat ett par säsonger och på horisonten väntar adaptioner på Assassin's Creed, Tomb Raider, Splinter cell, Cyberpunk, The Division, Cuphead & Pokémon bara för att nämna några. Jag har känt till att det varit en animerad serie på gång baserat på League of Legends-världen men i ärlighetens namn har jag inte varit supertaggad. Jag har inte spelat speciellt mycket LoL och är inte alls insatt i den lore som finns. Men på rekommendation av min bror så drog jag igång första avsnittet av Arcane på Netflix. Det ångrar jag inte. 

Det första som slår en är animeringsstilen. Jag fick direkt vibbar av Netflixs egna Love, Death & Robots och slogs under det första avsnittet av hur otroligt snyggt allt var. Ansiktsuttryck, omgivningar och actionsekvenserna är döläckra och till råga på allt känns det väldigt originellt och eget. Berättelsen skäms inte heller för sig och presenterar ett charmigt gäng tjuvar som dras in i en kamp om maktbalansen i världen. Netflix har släppt tre avsnitt än så länge och jag längtar efter mer. 

Jag rekommenderar Arcane till i stort sett alla som har Netflix, spelintresserad eller inte. Om man vill höra hela min hyllning eller mer om anime, spel & film så finns det alltid att hitta i podcasten GOTY som släpps varje vecka där poddar finns. Missa inte!

HQ