Svenska
Biomutant inleder svagt men potential finns

Biomutant inleder svagt men potential finns

Skrivet av Ano92 den 27 maj 2021 kl 10:15

I samband med installationen av Biomutant på min Playstation 5 så tog utrymmet på hårddisken slut. Det gick ofattbart snabbt och det är ett väldigt oroväckande omen för denna generation. PS5:ans pyttedisk kommer leda till massor av gigabyte-pusslande.

Nåväl. Om vi återvänder till Biomutant så är det direkt uppenbart att spelet dras med ett stort problem och det är prislappen. 499kr motsvarar i princip ett fullprisspel och förväntningarna sätts såklart därefter. Varken grafik, produktion eller gameplay kan sedan motsvara de förväntningarna tyvärr.

Biomutant inleds med en ganska lång och storytung prolog som upplevs lite som ett PS3-spel. Menyerna och speldesignen känns gammal. Efter två timmar släpps man dock ut i den öppna spelvärlden och då börjar det glimra till av potential. Äntligen får man börja spela ordentligt och den lekfulla estetiken kommer till sin rätt. Jag tror att det trots allt kommer vara en ganska angenäm upplelvelse att springa runt fritt i den öppna världen och öppna upp mer av kartan.

Biomutant borde såklart ha kostat 299kr från början. Då hade det troligtvis varit en mer positiv aura kring spelsläppet. Det ska bli spännande att se vad mitt slutbetyg landar på när jag tagit mig genom hela äventyret.

Vill man höra mer om Biomutant, Mass Effect: Legendary Edition, World of Demons och annat godis så är jag med i podcasten GOTY som finns där poddar finns!

HQ