Svenska
Blog

Overwatch 2 känns svalt

I kommentarsfältet om uppföljaren till Blizzards actionfenomen uttryckte användarna att spelet på förhand känns mer som ett DLC-paket till första spelet och ja, jag får lov att hålla med. För mig som har lirat Overwatch religiöst ett par år nu känns detta inte riktigt lika hett som det borde göra, där mycket på förhand känns lite väl återvunnet.

Å ena sidan har Blizzard äntligen beslutat sig för att ge lite mer lore-kött i de rangliga Overwatch-benen, något som fans har suktat efter i flera år när de digitala serietidningarna inte lyckades fylla ut tomrummet. Trailern till tvåan är precis sådär varmt och spektakulärt som följarna hade hoppats på, där karaktärerna äntligen besvarade gorillans - förlåt, vetenskapsmannens - rop på hjälp och den mördande långsamma storyprogressionen kan vända, Jag ser också potential i att uppdatera karaktärernas förmågor lite.

Å andra sidan kan man inte skaka av sig expansionsvibbarna när man utlovar lite nya skins och några uppiffade banor i vad som ser ut som förlängda Arkiv-event. Lite som att dela upp TF2 i fler spel för att det innehåller flera olika spellägen. Efter att Overwatch förvandlades till Blizzards lilla e-sportsälskling och spelare emigrerade till andra spel som fräschades upp av ständiga uppdateringar - till skillnad från halvhjärtade event och frustrerande karaktärsbalanser till Overwatch - undrar jag om jag verkligen är sugen på att hoppa till nästa Overwatch-kapitel. Nu vet vi såklart ganska lite om hur stort detta projekt faktiskt är i dagsläget och jag blir gärna motbevisad, men jag väntar med nog lite jublet. Hur som helst känns det inte som en uppföljare och mer som något som borde ha utökats i ettan medan co-op-järnet var varmt.

Overwatch 2 känns svalt

.

HQ