Svenska
Blog

Jag har sett Wonder Womannn

Skrivet av 5murfen den 16 oktober 2017 kl 11:55

(Vilken påhittig rubrik, det stod still i huvudet) Igår hade jag tjejkväll med min bestie. Vi lekte biobesökare i hemmabion, knarkade Coca-Cola och smörpopcorn och såg på storfilm (Wonder Woman). Jag hade nog hypat upp den lite för mycket faktiskt för den var inte riktigt som väntat; vet inte om folk höjer den till skyarna på grund av hur dåliga Batman-filmerna är? Klart bättre än Batman ja, men sämre än väntat. Första halvan var rätt skön men sedan vet jag inte vad som hände. Den var liksom fånig på fel sätt, ogillade hur de filmade actionscenerna med konstig slowmo och ibland uppspeedat. Inget kändes... rätt.

Gal Gadot är distraherande vacker (hon borde för övrigt ha fått spela Lara Croft istället för Vikander), men hon har en ganska störig röst och jag förstår mig inte på den konstiga dialekten de valt att använda. Jag är jättekänslig för röster (tyvärr, blir ibland tokig av min egen i huvudet) och det påverkar jättemycket om jag älskar en film eller inte (istället för bara gillar). Som nya Spiderman - mot slutet av den ville jag bara stoppa fingrarna i öronen för att slippa höra honom. Gadot var väl inte lika illa som nya tjat-Spidey men hon låter konstant förkyld, eller något. Tur hon är så snygg ändå, hon ser seriöst ut som en amazon. Hur kan det ens existera en människa med sådana perfekta, rena drag? Förstår inte. Tror jag tappade andan första gången jag såg henne i bild, haha.

Jag har sett Wonder Womannn

Anyways. Testade 4K-versionen (uppgraderade bion för någon vecka sedan) men det kändes inte riktigt bra gjort, har inte jämfört med bluray-versionen dock. Lite brusigt, som om de spammat sönder skärpa-knappen. Det fanns inte heller någon bra subtitle på den skivan; ingen ren engelska, vilket jag föredrar (fanns bara sådan där dryg för hörselskadade) och ingen svenska. För det mesta gick det bra att höra ändå men ibland blev flera av karaktärernas röster/dialekter lite för grötiga.

Hade en grym kväll oavsett, filmen var liksom inte dålig och jag hade roligt sällskap. Är ni sugna på att se Wonder Woman kan ni nog vänta tills den gått ner lite i pris (om ni inte tycker det är värt bara för ögongodiset Gadot då)(ganska värt, faktiskt).


Uppenbarelse: När det gäller film verkar jag gilla Marvel mer men när det gäller comics har jag hittills föredragit DC. När det gäller TV-serier tror jag det är DC som levererar bäst? Lustigt.

HQ