Svenska
Blog

Ny set-up i spelrummet

Skrivet av -Ogge- den 29 december 2020 kl 21:32

Jag har gått runt med beslutsångest när det kommer till hur jag vill ha det i datorhörnan. Jag pendlade från att köpa en ultrawide eller super ultrawide skärm mellan 43-49". Men jag störde mig på småsaker och det var svårt att hitta en perfekt skärm.

Sedan hakade jag upp mig på LG CX 48" OLED som datorskärm. Men priset störde mig och sen när den gick ner till 12,990:- igen så kunde jag inte hålla mig. Inte för att det är billigt. Men med tanke på de alternativ som finns så blev det en no brainer.

Dagen innan testade jag nämligen att koppla in min LG C8 55" OLED på skrivbordet som datorskärm. Inte för att det var optimalt. Det blev precis för stort för mig. Men jag var helt förälskad i idén om en mindre OLED-variant.

I och med att LG CX 48" är slutsåld nästan överallt så lyckades jag få mig ett exemplar i lokal Netonnet-butik. Så under dagen har jag städat, kopplat in och fixat till det. Fixade även ett armstativ till min 1440p 27" skärm från Dell som nu står i vertikalt läge istället. Min 4K 28" från Asus gav jag bort till sambon som blev glad.

Hur som helst blev jag väldigt nöjd med resultatet och det här känns perfekt för mig. Trots att jag fortfarande kör med GTX1080Ti och i7 7700K så flyter det på bra. För att kunna få ut 4K 120Hz så var jag tvungen att ändra färgformatet och lite annat. Då GTX1080Ti inte stödjer HDMI 2.1. Men sen valde jag att hålla mig på runt 100hz då jag bara kommer till runt 100FPS och 4K i vissa äldre spel som jag spelar. Annars duger 4K och 60hz också. Känner ingen panik än över att fixa ett nytt grafikkort. Men i framtiden ska det såklart bli härligt att kunna kombinera G-Sync, 4K och 120Hz. Det enda som saknas är mitt trådlösa Logitech G915 TKL (clicky) som troligen anländer i morgon.

Bilden nedan kan ni se resultatet.

Ny set-up i spelrummet

HQ