Svenska
Blog

Prisvärd mobil med flaggskeppsprestanda

Skrivet av -Ogge- den 1 mars 2020 kl 23:46

Sambons lur börjar ta sina sista andetag och den här gången tänkte jag att hon kunde få ta över min Asus Zenfone 6 (256GB ) som jag köpte förra sommaren. Den är fortfarande som ny dessutom och det är en riktigt bra telefon. Då får hon garanterat något som fungerar i minst 2 år till.

Men då behöver jag personligen såklart en ersättare. Den här gången tänkte jag försöka få så mycket mobil för så lite pengar som möjligt. Idag behöver det nämligen inte kosta 6-15-tusen om man vill få en mobil med flaggskeppsprestanda. Såvida man verkligen inte suktar efter vissa specifika saker så som 90-120Hz skärm, 1TB lagring och en massa annat gott som lätt får priserna att stiga. Var själv nära på att ta något riktigt rejält.

Av en ren slump snubblade jag igår över ett erbjudande som Inet har just nu. En Xiaomi Mi Mix 3 5G för 3999:-. Jag vet, modellnamnet är inte alls bra. Nej, jag köper inte den p.g.a. 5G för det kommer inte fylla någon funktion än. Sedan är det såklart hyggligt att den är 5G-ready, men det är bara en liten bonus för framtiden eventuellt. Beroende på kostnaden för dessa abonnemang och hur 5G-nätet byggs ut de kommande åren.

Likt min Asus Zenfone 6 så har den en heltäckande skärm där frontkameran är dold. På min Asus Zenfone 6 vinklas den bakre kameran fram om jag vill ta en selfie eller göra ett videosamtal. På Mi Mix 3 5G drar jag bara ner skärmen fysiskt med tummen om jag vill få fram frontkameran. Vad jag har sett och läst hittills verkar den mekaniken fungerar bra ändå. Jag som ytterst sällan använder frontkameran uppskattar därför denna möjlighet i och med att det kräver "mer" jobb än med en vanlig mobil.

Annars är det en mobil med: Snapdragon 855, 128GB (UFS 2.1) utrymme, 6GB (LPDDR4) RAM, 6,39" 2340x1080 Super AMOLED, 3800 mAh batteri, USB-C QC 4+ och hyfsade kameror.

Här får jag en snäppet bättre skärm, snabbare laddning, 5G-ready och billigare mobil än min Asus Zenfone 6. Prestandan och batteritiden lär nog vara på liknande nivåer. Annars har min nuvarande Zenfone mer lagringsutrymme och mer RAM.

Var annars nära på att slå till på en Xiaomi Mi 9T Pro som har snarlika specs. Men den är något dyrare och jag får inte samma premiumkänsla över den. Däremot verkar det vara ett hyggligt alternativ, helt klart.

Länk till Xiaomi Mi Mix 3 5G (Inet har gjort vissa felskrivningar rörande specs): https://www.inet.se/produkt/2000477/xiaomi-mi-mix-3-5g-128gb-svart

Vad har du för mobil idag?

Prisvärd mobil med flaggskeppsprestanda

HQ