Svenska
Gamereactor
artiklar
Back 4 Blood

Back 4 Blood: Åtta tips för överlevnad

Att överleva i Back 4 Blood kan vara skoningslöst svårt, vi hjälper dig med åtta enkla tips så du snabbt ska komma igång...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Spela med folk du känner
Back 4 Blood kan bitvis vara otroligt utmanande och när det börjar köra ihop sig kan det gå riktigt illa snabbt. Att spela med folk du inte känner kommer i hög grad vara en bedrövlig spelupplevelse där somliga lallar omkring på egen hand, väljer helt fel kort och inte går att snacka strategi med. Se till att ragga medspelare bland dina vänner eller på sociala medier istället för att få ihop en bra trupp av folk som håller ihop. Men ens öppnad Back 4 Blood upp sig och blir den höjdare det faktiskt oftast är i rätt sällskap.

Back 4 Blood

Akta er för larm och fåglar
Det finns två typer av larm i Back 4 Blood som riskerar att göra ditt äventyr betydligt jävligare än det behöver vara. Värst är billarmen, och vilka kärror som har dessa aktiverade ser du lättast på deras blinkande ljus. Om du skadar dessa, går larmet och fiender kommer störta emot er och kosta värdefullt liv, ammunition och utrustning. Ser du ett billarm, så håll dig på avstånd, tipsa de andra och försök strida lite längre bort så ingen råkar skjuta en larmad kärra. Kolla även dörrar innan du öppnar dem, sitter det en skylt med Security Notice eller liknande - så gäller det att vara försiktig. Här kan du istället få zombies på andra sidan att riva dörren åt dig genom att skjuta i närheten och dra på dig deras uppmärksamhet. Gör du det, slipper du problemet med larmet. Det är även värt att varna för fåglarna, vilka dock är lätta att upptäcka och undvika. Huka när du går förbi dem och strid en bit bort så slipper du problem. Det finns även en fiende kallad Snitches som har en sorts köttiga tentakelskallar. De vrålar högt om du ser dig, med samma resultat som om larmet hade gått. Smyg förbi dessa eller låt någon med ett riktigt kraftfullt prickskyttegevär skjuta dem i nacken (de måste dö av ett skott, annars tjuter de, och lyckas du väntar en Achievement/trofé).

Detta är en annons:

Använd extra hälsa smart
Längs banorna hittar ni ibland första hjälpen, fyra stycken, en till varje Cleaner. Beroende på svårighetsgrad, kostar de att använda. Se till att den som behöver dem mest faktiskt får använda dem mest istället för att dela upp dem en per person. Det är klart bättre att övriga betala för sig om det behövs och ser till att svagare karaktärer eller mindre rutinerade spelare får hjälp. Ofta kommer ni behöva hela laget och att låta någon dö är en mycket dålig strategi.

Back 4 Blood

Bekanta dig med kortleken
Systemet med kortleken kan initialt verka lite överväldigande och det finns inget superbra sätt att bekanta sig med den. Men att faktiskt ta sig tiden att bygga en väl sammansatt lek som kommer att hjälpa gruppen är guld värt i slutändan. Det handlar inte bara om att välja kort heller, utan även om att placera dem i rätt ordning. Det kort du kommer vilja använda mest blir det första. Personligen tycker jag det är bra att se till att få extra pengar på olika sätt för att kunna hela maximalt, köpa bra uppgraderingar och alltid ha slantar till en värre krutpåk. Tänk också på att olika kortlekar lämpar sig väl för olika karaktärer, så välj med omsorg tillsammans med de andra spelarna så allting klaffar och ger ett urstarkt team.

Scouta omgivningarna lagom mycket
Det här är ett aningen kontraproduktivt råd, för jag skulle samtidigt vilja tipsa om att vara ganska rask i omgivningarna och inte finkamma dem. Zomb... f'låt... Ridden finns precis överallt och kommer gärna i grupp, och risken är att du tunnar ut ammunition och tar onödig skada. Men likt förbaskat. Längs banorna finns betydligt bättre vapen att använda sig av och de allra främsta är vanligtvis mer gömda. Att snabbt ta en titt där du som van gamer vet att utvecklare brukar gömma saken (bakom vattenfall, i uthus, på toaletter, i avsides belägna rum och så vidare), hjälper dig i längden. Rådet blir alltså något i stil med att scouta lagom mycket. För mycketscoutande kommer däremot kosta mer än det smakar.

Detta är en annons:
Back 4 Blood

Se till att någon har Toolkit
På ett slumpvis antal ställen längs banorna finns det Prepper Stashes, låsta rum du kan ta dig in i med ett Toolkit. Se till att någon i din grupp hela tiden bär med sig ett sådant, så kommer ni nu och då att kunna komma över extra mycket gotte som underlättar det styva utmaningen att hålla sig vid liv.

Spela med olika vapen i gruppen
Utöver den rent taktiska fördelen att ha en riktigt stark karaktär specialiserad på massor av skada i närstrid samt en grym prickskytt i gruppen som decimeter slagfältet på håll, så kommer ammunitionen räcka betydligt längre om ni alla har olika vapen. Det går att dela med sig av kulor mellan varandra och genom att göra på det viset kommer eldkraften inte riskera att ta slut när den som mest behövs.

Back 4 Blood

Markera allt matnyttigt
Att kunna markera fiender och föremål i spel är självklart inget nytt, men i Back 4 Blood är det bokstavligt talat en livsviktig funktion. Använde den hela tiden för att snabbt informera exempelvis vart farliga fiender befinner sig, vart det finns liv och vart man kan hitta ammunition. Att baka trycka upp på styrkorset (konsolversionen) går betydligt snabbare än att berätta om framrusande fiender och illustrerar dessutom grafiskt på de andras skärm var det eventuella hotet eller trevligheter finns. Det sparar dessutom tid istället för att andra spelare ska rusa runt och fråga "Vart fanns det en Desert Eagle sade du?" medan någon Ridden gnager på deras kranium och ammunition slösas i onödan.

Vår recension av Back 4 Blood hittar du här!

HQ

Relaterade texter

1
Back 4 Blood: Tunnels of TerrorScore

Back 4 Blood: Tunnels of Terror

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har gett oss ut på skattjakt i övergivna, men zombiefyllda, tunnelsystem i den första expansionen till Back 4 Blood...

Back 4 BloodScore

Back 4 Blood

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har återigen tuktat zombies, denna gång i den andliga uppföljaren till Left 4 Dead. Har Turtle Rock något nytt att tillföra detta småtrötta koncept?



Loading next content