Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors Spåkula: Metroid Dread & Battlefield 2042

I denna artikelserie kikar Gamereactor närmare på en rad olika kommande spel för att se och klargöra vad vi tycker, och framförallt tror...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactors Spåkula: Metroid Dread & Battlefield 2042

Kena: Bridge of Spirits (21 september / Playstation 5, Playstation 4, PC)
Spelet är bara några ynka dagar bort, och vad som initialt kändes som en solklar toppbetygs-kandidat har med tiden eskalerat till en obehaglig förnimmelse och en befarad besvikelse. Jag kan visserligen inte säga att jag har extremt mycket belägg för min oro, men något med hur utvecklingen har gått till gällande Kena: Bridge of Spirits har fått mig att hålla tillbaka på mina förväntningarna. Om vi bara går på det vi faktiskt har sett så ser spelet förvisso underbart ut, och den mysiga stämningen har verkligen varit på topp i varje trailer som har kablats ut över officiella Youtube-kanaler och sociala medier. Det färgrika äventyret skulle dock ha lanserats redan under 2020, och när man inte nådde sin andra deadline (första kvartalet 2021) samt sköt upp spelet från augusti till september så började varningsflaggorna vaja olycksbådande i vinden. Jag hoppas visserligen jag har extremt fel här, men jag höjer ändå ett varningens finger gällande Kena tills dess att recensionerna börjar trilla in.

Gamereactors Spåkula: Metroid Dread & Battlefield 2042

Battlefield 2042 (22 oktober / Xbox One, Xbox Series S/X Playstation 4, Playstation 5, PC)
Det är få spel jag är så spänd på i år som nya Battlefield 2042. Visst, det rör sig inte om något Bad Company 3, men att man har valt att slopa kampanjen (den som ytterst få ändå spelar) och satsar numera helhjärtat på multiplayer känns helt rätt. Att man dessutom väljer att omfamna den kaotiska, och emellanåt humoristiska, galenskapen som serien gjort sig känd för lovar gott, och jag tror att detta kan bli det bästa serien skådat sedan Bad Company 2. Vill man däremot ha lite smolk i förhoppningsbägaren så är detta i ärlighetens namn samma utvecklare som skeppade iväg Battlefront II med sitt frustrerande mikrotransaktionsfokus, och även om jag inte tror vi kommer drabbas av en fadäs i samma kalibern den här gången så har svenskarna, med EA i ryggen, haft en del knackiga lanseringar genom åren.

Detta är en annons:
Gamereactors Spåkula: Metroid Dread & Battlefield 2042

Metroid Dread (8 oktober / Nintendo Switch)
Jag har väntat i evigheter på detta spel. Vad som först var tänkt som ett spel till Nintendo DS år 2005 blev med tiden endast en förlupen dröm om missad potential. Ryktena har däremot under de senaste 15 åren levt vidare och hoppet har i förläggningen vägrat att dö. Under årets E3-mässa var det tillslut äntligen dags för en utannonsering, och jag tror ingen på redaktionen skrek högre än undertecknad när det stod klart vad som visades under Nintendos sommarpresentation. För Metroid Dread, uppföljaren till det lovade Game Boy Advance-liret Metroid Fusion ska lanseras den 8 oktober till Nintendo Switch, och ha-begäret kunde verkligen inte varit större för egen del. Utvecklarna Mercury Steam har redan visat sin kompetens med Castlevania: Lords of Shadows och Metroid: Samus Returns och jag tror verkligen att detta kan bli hur bra som helst. Den enda varningsflaggan jag ser i dagsläget är att det kan bli svårt att leva upp till de monumentala förväntningarna som har kretsat runt spelet under ett och ett halv decennium, och det finns därav en risk för besvikelse även i skuggan av potentiella toppbetyg. Jag tror slutligen inte att vi får ett mästerverk i samma anda som Super Metroid eller Metroid Prime, men ett nytt och välgjort 2,5D Metroid tar jag alla dagar i veckan.

Gamereactors Spåkula: Metroid Dread & Battlefield 2042

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp (3 december / Nintendo Switch)
För västvärlden började Advance Wars-följetongen med de lovande strategispelen till Game Boy Advance år 2001, och i vinter är det dags att dra på sig uniformen för Orange Star-armén ännu en gång i och med kommande nyutgåvan Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp. I detta paket kommer vi få återbekanta oss med "originalet" (serien har dock rötter som går tillbaka till 80-talet) och dess uppföljare Black Hole Rising, och av det vi har kunnat se verkar det som om det mesta är sig likt från senast det begav sig. Grafiken och animationerna har visserligen blivit rejält upphottade från sina läckra pixelkonst till mer följsamma 3D-modeller, men den mästerliga spelbarheten från 20 år sedan verkar lyckligtvis vara i det närmaste orörd. Då Advance Wars och Black Hole Rising hör till spelvärldens mest briljanta titlar när det kommer till bärbart spelande (blev framröstat till nummer ett i kategorin av oss på Gamereactor år 2010) så gör Nintendo dessutom helt rätt i att bibehålla så mycket av grunden som möjligt, och lyckas man bara hålla sig sann till ursprungsmaterialet (vilket det ser ut som man gör) kommer detta bli en magnifik återutgivning.

Detta är en annons:

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Guardians of the Galaxy & Gotham Knights
Halo Infinite & Gran Turismo 7
Hogwarts Legacy & The Elder Scrolls VI
Pokémon Arceus & Diablo 2: Resurrected



Loading next content