Svenska
Gamereactor
artiklar

Superhjältarna jag vill se i spelvärlden

Vilka superhjältar hade du velat se olika spelutvecklare ta sig an? Henric berättar om sina önskemål...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Från att mestadels ha varit kritiserade inom spelvärlden, har superhjältar på senare år kommit att bli älskade även utanför den vita duken. Batman har getts oerhört mycket kärlek av såväl Rocksteady som WB Montréal och Spider-Man av Insomniac Games. Camouflaj satsade på Iron Man, Netherrealm på flera DC-hjältar och även Crystal Dynamics försökte sig på Avengers men lyckades inte särskilt bra. Nu vill jag se fler spelstudior ta sig an superhjältarna som vi vuxit upp med. Nu är många av dessa förslag rena drömmar som naturligtvis aldrig lär slå in, men drömma kan man...

Green Arrow / Hawkeye | Rebellion
Rebellion Developments är bäst kända för spelserien Sniper Elite och även om jag inte är överförtjust i spelen, har de bevisligen visat spelkonst i form av krypskytteaction. Därför hade jag mer än gärna sett dem försöka sig på Green Arrow eller Hawkeye. Här hade de tvingats ta ut svängarna lite och hitta på nya konster som vi inte känner igen från Sniper Elite och de hade nog även behövt att fokusera lite mer på närstrider. Jag tror oavsett att spelstudion hade kunnat leverera ett ganska så underhållande spel.

Superhjältarna jag vill se i spelvärlden
Ge mig mer av detta, tack!

Wolverine | Santa Monica Studio
Jag älskade licensspelet av Raven Software 2009 som hämtade inspiration från bland annat God of War. Så varför inte överlämna Wolverine åt Santa Monica Studio? God of War (2018) var en av de mäktigaste spelupplevelserna jag varit med om, tack vare dess enastående grafik och fenomenala strider. Något som hade passat som handen i handsken för Wolverine. Snälla, Santa Monica Studio, låt detta ske!

Detta är en annons:

Nightcrawler | Eidos Montréal / Arkane Studios
Thief (2014) var ett helt okej spel men jag tror att Edios Montréal trots detta hade kunnat leverera ett ganska schyst spel med Nightcrawler i huvudrollen. Fokus hade varit på att helt enkelt förbli osedd. Men jag hade även kunnat tänka mig Arkane Studios, bäst kända för Dishonored. De har redan bekantat sig med teleportering och smygande i spel med minimalt fokus på närstrider. Hade Arkane Studios utvecklat spelet hade de kunnat bjussa på ett spännande uppgraderingsträd för längre och flera teleporteringar, fler akrobatiska konster, mustiga elimineringar m.m.

Deadpool | Volition Inc.
High Moon Studios spel med Deadpool från 2013 var ett kul spel, men jag hade ändå önskat att se Deadpool i en större miljö. Självklart måste även humorn finnas där, och därför ser jag inget bättre val än att låta Volition Inc. utveckla ett spel med den mest galna antihjälten som finns. Att spela som Deadpool och stjäla bilar och slå ned fiender med dildos - jag menar, vem vill inte göra det?

Superhjältarna jag vill se i spelvärlden
Hulk smash!!!

Green Lantern | Sucker Punch Productions
Sucker Punch Productions är redan väl bekanta med superhjälteformatet i och med deras spelserie Infamous. När det kommer till Green Lantern tror jag också det krävs en erfaren spelstudio, och jag tror att han kan vara en av de allra svåraste hjältarna att göra spel av. Men att spela som Hal Jordans Green Lantern och besöka flyga till olika planeter med en otroligt stridssystem är något jag väldigt, väldigt gärna skulle vilja se. Och Sucker Punch Productions har all min tilltro här.

Detta är en annons:

Daredevil | Rocksteady
Alla har vi redan spelat Batman-spelen och vet vad Rocksteady är kapabla till. Men jag önskar att de efter deras kommande spel om Suicide Squad hade kunnat lämna DC Comics. Åtminstone för ett litet, litet tag. För jag vill se dem göra ett spel om Daredevil först. Ett spel som inte skiljer sig särskilt mycket från Batman: Arkham Asylum. Jag svettas av bara tanken!

Hulk | Treyarch
Även Treyarch har tidigare bekantat sig med superhjältegenren och de har nästan varit i närheten av Hulk då man kunde spela som Venom i Ultimate Spider-Man. Så varför inte lämna Call of Duty nu (seriöst, det är hög tid nu) och satsa på Hulk istället? Ge oss en stor stad att ränna runt i, slåss mot arméer som lägger näsan i blöt och ge mig Abomination.

Doctor Strange / John Constantine | Bloober Team
Nu har förvisso inte Bloober Team så mycket erfarenhet när det kommer till actionspel, men Doctor Strange eller John Constantine behöver nödvändigtvis inte handla så mycket om strider. Med tanke på deras senaste titel, The Medium, tycker jag minsann att de visat tillräckligt för att jag skulle acceptera att de gjorde ett spel om någon av dem. Ge mig olika dimensioner där man får utföra olika magier för att ställa saker till rätta med utsökt grafik så är jag fast.

Superhjältarna jag vill se i spelvärlden
Kom igen Arkane. Nightcrawler är den perfekta protagonisten för er!

Captain America | CD Projekt Red
Eftersom Captain America är den kanske mest vänliga superhjälten som finns hade jag gärna sett att en stor spelstudio satsade på honom i en stor spelvärld med mängder av sidouppdrag. Detta i kombination med en fenomenalt välskriven berättelse med skurkar såsom Baron Zemo och Red Skull.

Vilka superhjältar hade du velat se att olika spelutvecklare satsade på?



Loading next content