Svenska
Gamereactor
artiklar

E3-utannonseringarna vi hoppas på (1)

Inför den stundande E3 2021-mässan har vi på redaktionen listat de titlar som vi mest hoppas på ska visas upp... Här kommer den första delen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det återstår nu endast dagar kvar innan årets E3-mässa dundrar igång och inför det har vi på Gamereactor i vanlig ordning skrivit lite om spelen varje enskild skribent på redaktionen helst vill se bli utannonserat under den kommande veckan. Vi vill såklart gärna höra om vilka spel du drömmer om ska visas upp, också.

Jonas Mäki önskar sig följande utannonsering under E3 2021:
Mario Kart 9
Med risk för att låta alldeles brutalt tjatig så är det verkligen hög tid att utannonsera Mario Kart 9. Switch är på god väg att bli Nintendos mest framgångsrika konsol någonsin. Den är även på väg att bli Nintendos första konsol sedan Super Nintendo utan ett eget Mario Kart. Med tanke på att de ju tycks ha en ny 4K-Switch på väg, vore det väl ett ypperligt tillfälle att visa detta med ett 4K-Mario Kart som flyter som smör. Sedan lassa på med riktig support där det kontinuerligt byggs vidare med fler banor, fler karts och annat innehåll, för att vi ska slippa den något stagnerade känslan i det ändå briljanta Mario Kart 8 Deluxe. Får jag önska (och det får jag ju) så vore det även på sin plats med riktigt onlinestöd och matchmaking så man kan spela mot relevant mänskligt motstånd så länge det finns stabil wifi. Sedan har Nintendo en Mario Kart-plattform som kommer hålla många år framöver och som kommer kännas fräscht så länge man bryr sig om spelet.

E3-utannonseringarna vi hoppas på (1)
Kommer ett nytt Splinter Cell att visas upp under årets E3-mässa?

Patrik Severin:
Splinter Cell + Deus Ex
Jag hoppas att ett nytt Splinter Cell utannonseras med Michael Ironside i huvudrollen igen. Förhoppningsvis inte fullsmockat med mikrotransaktioner och överdrivet mycket action som saboterade de två senaste spelen. Jag hoppas såklart att nästa Timesplitters utannonseras hos THQ. Sistnämnda har blivit aktuellt då företaget antytt att något är på gång lite kryptiskt. Jag ser gärna ett spel i den gamla mallen med en kampanj och en våldsam men med ett trevligt flerspelarläge. Däremot är jag inte rädd för lite nymodigheter om de tillför konceptet. Jag hoppas också att vi får se ett nytt Shadow of spel från Monolith. Det är den utvecklaren som har den tveklöst bästa designen på Sagan om Ringen universumet i spelvärlden. Jag hoppas också på att Kalypso utannonserar ett nytt Commandos som tar fasta på originalen men erbjuder något nytt. De köpte upp rättigheterna och har lanserat hd utgåvor. Därför tänker jag mig att det kan bli aktuellt med ett nytt spel i framtiden.

Mina sista lilla önskeutannonseringar är ett nytt Battlestations och ett Deus Ex som fortsätter berättelsen om Jensen från Square Enix. Battlestations är inte särskilt rimligt men jag älskade både Midway och uppföljaren Pacific. Det påminde om Carrirer Command och jag älskade mixen av genrer som strategi och action i tredjeperson. Deus Ex upplever jag som en rimlig och möjlig utannonsering. Det är en av deras finaste spelserier. Under två fullprisspel har de byggt upp en makalöst inbjudande värld genom musik, estetiska val och en fenomenal narrativ inramning.

E3-utannonseringarna vi hoppas på (1)
Måns vill se mer av Ninja Gaiden. Vill du det?

Måns Lindman:
Assassins Creed China + Ninja Gaiden
Nu ägs ju Bethesda av Microsoft så det är väl oklart om jag som är både PC och Xbox-lös får någon glädje av något nytt Fallout men hoppet är alltid det sista som överger människan och det kanske till och med skulle få mig till att köpa mig en låda. Jag vill nämligen se ett Fallout 5. Inget live service-trams utan ett gammalt hederligt Fallout med en lång mustig kampanj, NPC:er som faktiskt är med i spelet från början och härliga platser att upptäcka, fulla av liv och livsfarliga vidunder som jag inte behöver betala extra för att bli sliten i stycken av. Jag tillhör den begränsade hyllningskår som stod och vrålade av lycka över Fallout 4 så det vill jag se igen. Mer av samma. Det gör inte ens något om det är lite buggigt. Inte Fallout 76-buggigt men så där som Bethesdas spel alltid har varit. Tekniskt sett, smått risiga men upplevelsemässigt rent magnifika.

Och på tal om mer av samma. Ubisoft är på plats och då får man förstås passa på att önska något generiskt i massiv open world-väg. Jag har länge drömt om ett Assassin's Creed i Kina och det finns ingen som helst anledning att ändra på det nu. Dessutom, med Valhalla i färskt minne, som ju utspelade sig i flera länder, varför stanna vid Kina. Låt mig lönnmörda mig igenom Mongoliet också för att sedan återvända, starkare än någonsin, fiska upp en djonk och dra över till Japan för lite feodal avrättning i det fördolda. Möjligheterna är oändliga och himmelska. Och när vi ändå är i Japan. Ett nytt Ninja Gaiden kanske är att sikta lite väl högt och utvecklarna Team Ninja är heller inte på plats men det är däremot Nintendo och eftersom de nyligen släppte Ninja Gaiden: Master Collection till Switch så är det ändå inte helt omöjligt. Inte det minsta troligt men inte omöjligt och man får väl drömma ändå? Drömma om skuggor i natten, ljudlös lemlästning och en infernalisk svårighetsgrad. Vi snackar alltså en nivå som skall vara så frustrerande att jag omgående börjar fundera på harakiri. Det hade varit en fröjd för alla sinnen det. En bedårande dröm om nostalgi och våld men det är nog tyvärr allt det blir. En dröm.

Joakim Sjögren:
Metroid Prime 4
Jag har gett upp om att Nintendo kommer annonsera ett nytt F-Zero sedan tio år tillbaka, men vi vet ju som bekant att en annan tungviktare vid namn Metroid Prime 4 är under utveckling. Även om det sedan är mindre troligt att Retro är redo att visa upp sin vision så hoppas jag innerligt att jag har fel. Det finns nämligen få spel som är hetare än Samus återkomst, och får vi bara ett livstecken att utvecklingen går bra kommer jag genast proklamera årets E3 som en succé.

Elden Ring
Det är dags nu va? From Softwares och G.R.R Martins efterlängtade samarbete borde, enligt mig, vara redo att lanseras inom en snar framtid, och vilket ställe är bättre att annonsera saker än under en upphaussad E3-mässa? Vi har hört och spelet ett bra tag nu, och jag tänker mig att Microsofts pressevent kommer inkludera en ny trailer samt ett höstdatum när det är dags att montera armar och krossa överdimensionerade krigare med såväl svärd som spjut. För det är verkligen dags nu, och om det inte sker för min skull så tänk i alla fall på stackars André Wigert. Den grabben orkar inte vänta mycket längre till. Jag hör seriöst hans puls mullra likt åska om kvällarna, och då bor vi inte ens i närheten av varandra.

Något nytt
Jag vill bli chockad. Det roligaste med denna typ av event i allmänhet och E3 i synnerhet är alla de där små utannonseringarna man aldrig förväntade sig på förhand. Låt liksom Microsoft brassa på med något japanskt rollspel byggt från grunden till Xbox Series X eller låt Nintendo överaska med Star fox Adventures 2, alternativt ett nytt mörkt äventyrsspel utvecklat tillsammans med Capcom. Det finns verkligen inget tak för vad man kan tänka sig i den här kategorin, och oavsett om det är ett nytt lovande indiespel eller ett påkostat megaprojekt så hoppas jag att något blåser mig av stolen med förväntan. Låt oss alla bli orimligt exalterade över något i år. Det har vi förtjänat.

E3-utannonseringarna vi hoppas på (1)
Under de senaste tre årets E3-mässor har vi väntat ihärdigt på en utannonsering av Metroid Prime 4. Är 2021 året då det sker?

Marie Liljegren:
Resident Evil 9 + Bioshock 4
Självklart skulle jag vilja först och främst se att ett Resident Evil 9 blir utannonserat fyllt till bredden med mina önskemål som jag listat i min önskemålsartikel om just det spelet. Sen tycker jag verkligen det är dags med ett nytt Tomb Raider. Var på tok för länge sedan vi fick njuta av sällskapet av vår favorit hjältinna Lara och i år håller jag tummarna extra hårt för jag saknar min pilbåge och att leta skatter med kvinnan som alltid är snygg i håret trots fall från fyrtiometers vattenfall och eldsvådor. Sen hade jag inte tackat nej till ett nytt Uncharted 5 med spelvärldens snyggaste protagonist, ultrahunken Nathan Drake.

Jag känner att jag haft speltorka för länge nu, för jag skulle kunna göra en sjukt lång lista på spel jag verkligen skulle vilja se nu på E3. Är det inte dags att Bethesda släpper ett nytt Fallout 5? Och nu snackar vi inte om någon buggig onlinedynga utan ett hederligt gammalt Fallout-äventyr med storymode. Vill springa runt i en underbart sönderbombad värld med en två meter Super Mutant vid min sida som håller närgångna Deathclaws på avstånd med en Minigun som heter duga igen. Ge mig ett nytt Bioshock och Big Daddys i massor, ge mig ett nytt västernäventyr med Red Dead Redemption 3 och hemorrojder av för många timmar i sadeln. Sen är det över åtta år sedan vi fick ett nytt Grand Theft Auto. Nu tycker jag det är dags för ett nytt, eller ge oss åtminstone några mysiga DLC:n att få njuta av tills nästa kommer. Och självklart vill jag ha nyheter om ett nytt kommande Assassins Creed och var det kommer utspela sig.

E3-utannonseringarna vi hoppas på (1)
Mer Deus Ex signerat Eidos Montreal vill vi väl alla se?

Henric Pettersson:
Splinter Cell
Nu får det vara nog, Ubisoft. Dumpa Watch Dogs eller något annat spel som ni redan mjölkat färdigt och som få verkar bry sig om längre och ta tillbaka Sam Fisher. Ett helt decennium har snart gått sedan Blacklist lanserades och nu är det hög tid för att ruska liv i serien igen. Det har tisslats och tasslats om ett nytt spel länge nu och varje gång Ubisoft har nämnt Splinter Cell, har det handlat om något DLC till något annat spel. Tålamodet börjar tryta nu, och jag vet att många håller med mig. Ta tillbaka Michael Ironside, ge oss en benhård Fisher och en underbar story - så är jag mer än nöjd. Mitt intresse för Ubisofts andra spelserier har börjat svalna nu eftersom det känns som att de kommer på löpande band och skillnaderna mellan dem är minimala. Så om Ubisoft vill behålla mig som trogen kund borde de helt enkelt göra som jag säger nu. De lyssnade tyvärr inte sist. Men denna gång kanske de gör det?

Johan Mackegård:
Elden Ring
Jag vet inte vad som händer hos From Software just nu. Antingen så är det dunderhypade samarbetet med Game of Thrones-pappan ett smärtsamt utdraget praktiskt skämt eller så är Miyazakis grabbar historiens bästa hemlighetsförvaltare någonsin. Oavsett vad så vill jag veta vad Elden Ring går för eller bara vad tusan det är för något. Visst har vi fått små fragmentariska hintar här och där men det är dags nu. Jag har plöjt mig igenom Demon's Souls, Dark Souls 1,2, 3 och Bloodborne ett ohälsosamt antal gånger vid det här laget, samlat alla troféer flera gånger om i remakes, remasters och fan och hans moster och kommit till den fasansfulla insikten att jag inte kan göra mer nu för att stilla mitt begär, än att bara vänta. Jag drömmer om att bli bortblåst av en historiskt storslagen gameplay-trailer av bibliska proportioner som gärna får hålla på i flera, flera minuter där de visar mig en rå, mörk och nedgången spelvärld som hämtar inspiration från Dark Souls, Zelda och Game of Thrones. Jag vill se strider mot välkända såväl som okända vidunder och legendarer från de djupaste hålorna inom nordisk mytologi och sist av allt, för att toppa av hela kalaset så vill jag se en lansering under hösten 2021. Får jag allt detta så kommer jag aldrig att be om något igen. Förutom 60 bilder per sekund till Bloodborne på Playstation 5, seriöst hur är det inte fixat än?

Vad hoppas du på under årets E3-mässa?Loading next content


Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy