Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetaste filmerna 2021 (2)

Dags för Gamereactors filmteam André Lamartine och Marcus Persson att kora det vi anser vara de fem hetaste filmerna som ska släppas under året...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetaste filmerna 2021 (2)

(05) The Green Knight
Med en gåshudsframkallande teasertrailer proppad till bristningen med ödesmättad stämning, mörker och en ruggigt brutal ljudbild så etsade sig The Green Knight fast i våra sinnen. Löst baserad på Sir Gawain and the Green Knight så utlovar denna episka fantasy-film en resa utöver det vanliga kantad av ondskans oknytt i en genre vi väldigt sällan få se denna typ av konceptuellt mustiga titlar i. Baserat på produktionsstudion A24:s tidigare prestationer och en riktigt stenhård och solid ensemble av skådespelare där vi bland annat kommer få njuta av Dev Patel, Alicia Vikander och Joel Edgerton. Så är vi på filmredaktionen övertygade om att The Green Knight har potential att bli något helt exceptionellt. Vi kan helt enkelt inte sluta flåsa och frusta över vad David Lowrey har att erbjuda med sin mörka fantasyhistoria som beräknas få premiär den 30:e juli i år.

Hetaste filmerna 2021 (2)

(04) Mission Impossible 7
Vem hade trott att den populära Tom Cruise-följetongen om att klara av det omöjliga skulle få oss att skrika efter actionspäckad biografvisning i dessa corona-tider? Vi har inte den blekaste aning om vad actionstjärnans kommande spionuppdrag kommer att handla om, men vi känner på oss att Christopher McQuarrie återigen kommer att ge servera oss sprängdfylld fanservice i högsta klass med tanke på hur lysande föregångarna har varit. Det är främst det sjätte kapitlet "Fallout" som har gjort oss fnittriga av förväntan, då filmserien inte har varit så här laddad och fantastisk sedan J.J. Abrams adrenalinkick MI:3. Säga vad man vill om den 58-årige scientologen - Cruise förstår vad som får en actionrulle att ticka och får andra actionstjärnor att direkt blekna i jämförelse. Om Tompan klarar av att tackla dödliga stunts, att se lång ut och slarviga filmarbetare under corona-drabbade inspelningar, så känns det inte helt omöjligt att sjuan kan bli den bästa delen hittills!

Detta är en annons:
Hetaste filmerna 2021 (2)

(03) No Time To Die
James Bonds kommande eskapader är trots sina ständiga förseningar hett efterlängtade hos oss på filmredaktionen. Där finns orosmoln, absolut. Att påstå annat vore galenskap men bekymmerfullt skvaller och läckor om filmens manus och produktion till trots så är det ändå James Bond vi talar om här. Daniel Craig som en sista gång tar på sig kaptensmössan och befriar världen från skurkar med sin älskade Walter, ett skott i taget. Extra kul kommer det så klart också bli att se den tidigare skönsjungande Rami Malek som stor skurken Safin, en karaktär som på pappret utlovas vara riktigt skruvad och obehaglig om vi får tro manusförfattarna. Huruvida No Time To Die med sin monstruösa budget och spännande premiss med vår älskade agent som ensamstående operatör kommer bli en nytändning för serien återstår att se. Men vi på filmredaktionen fortsätter enträget att hoppas, längta och drömma efter att få njuta av Craigs version av superagenten en sista gång.

Hetaste filmerna 2021 (2)

(02) A Quiet Place 2
Ju mer vi tänker på John Krasinskis stekheta skräckuppföljare, desto mer insåg vi hur mycket vi faktiskt älskade dess briljanta föregångare - och hur högt denna uppföljare ändå hamnar i vår Hetaste Film-lista. A Quiet Place var nämligen en välgjuten thriller som gjorde sitt yttersta för att skapa en så trovärdig postapokalyps som möjligt och vårt sug efter fler dialoglösa, nagelbitande situationer har bara växt sedan det försenades förra året. Framförallt gillade vi karaktärerna som ju utgjorde föregångarens starka familjekärna och vi kommer att fortsätta följa denna utsatta familjeklan i uppföljaren med stor spänning - särskilt nu när karaktärerna tvingas utforska resten av den monsterfyllda omvärlden för att överleva...

Detta är en annons:
Hetaste filmerna 2021 (2)
Dune. Årets hetaste, kommande film enligt oss på Gamereactor. Håller du med?

(01) Dune
"Rädsla är sinnesdödaren; rädsla är den lilla döden som medför total förödelse. Jag ska konfrontera min rädsla - låta den passera över mig och genom mig." Bene Gesserits bön har tröstat oss sedan det blev klart att Dune skulle få biopremiär denna oktober, för vi är helt klart rädda för att Denis Villeneuves påkostade Dune-tolkning ska misslyckas. Nej, det har inget att göra med filmen i sig, en film som vi tror kommer att ge science fiction-genren en välbehövd fräschör och vara årets pampigaste upplevelse. Nej, det är omständigheterna kring filmen som oroar oss som mest. Det finns nämligen en stor risk för att filmen inte blir den kassasuccé för att berättiga en uppföljare, då Dune är en av många storfilmer som får digitalt släpp i USA - ett drag som har förargat regissören. Men vi är inte Paul Muad'dib: vi kan inte se in i framtiden, vi kan inte veta filmfranchisens öde så här tidigt på året. Vi vet inte ens om den faktiskt får premiär i år! Det vi dock är dödssäkra på - precis som förra året - är att Dune kommer att blåsa skallen av oss med sin passionerade filmskapare, sin klockrena cast och sitt löfte om den ultimata filmatiseringen av Frank Herberts kultklassiker. Mitt i denna pandemi drömmer vi om varm sand och Arrakis-öknens majestätiska bestar, där vi kramar om våra Dune-böcker som om de vore biblar och fortsätter att vagga oss med Gesserit-häxornas bön.

"När rädslan har passerat vänder jag det inre ögat för att se dess väg. Där rädslan har passerat kommer inte något finnas. Endast Dune kommer att finnas kvar... och förhoppningsvis även en uppföljare."



Loading next content