Svenska
Gamereactor
artiklar

Hetaste filmerna 2021 (1)

Filmåret 2021 ser ut att kunna bli ett riktigt bra sådant och i en tvådelad artikel har Gamereactors filmteam korat det vi anser vara de tio hetaste rullarna som kommer i år...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Hetaste filmerna 2021 (1)

(10) Mortal Kombat
Paul Anderssons stenhårda knogmacka från det glada 90-talet var ett veritabelt smörgåsbord av vräkig musik, ostfylld dialog och precis så där lagom mycket manus. Mortal Kombat gick kort och gott rakt in i mångas hjärtan och hyllas än idag som en skinande fyr av fulkultur. Så det är knappast förvånande att när det nu utannonserades att en ny film med självaste James Wan och Simon McQuoid bakom spakarna så hoppade vi av vild förtjusning. Av den lilla information kring filmatiseringen som kommit ut i det vilda så utlovas det rejält med blod, våld och rumpsmiskande med betydligt mer narrativt fokus dessutom. När ett gäng riktigt fina bilder på en del av karaktärerna i filmen dessutom nyligen läckte ut så gick förväntningarna i taket. För detta ser verkligen ut att kunna leverera allt som alla vi Mortal Kombat-fans önskar och drömmer om, samt mer därtill. Vi är redo att återvända till Outworld för en ny omgång högoktanig action och håller tummarna så det knakar för att detta ska bli riktigt, riktigt bra. Kort och gott en Flawless Victory!

Hetaste filmerna 2021 (1)

(09) Nomadland
En av förra årets största kritikerälsklingar får premiär nu i februari och vår nionde mest efterlängtade film stavas Nomadland - historien om en ensam kvinna som drabbas hårt av en ekonomisk kris och bestämmer sig för att leva ett modernt nomadliv i en husvagn, någonstans i Amerikas kala ödemarker. Nomadland ser ut att bli lika minimalistisk och vacker i sin dokumentärdoftande realism och när lyriska kritiker beskriver Chloe Zalos hyllade film som en självklar Oscarskandidat kan vi såklart knappt bärga oss. Frances McDormand är dessutom en av vår tids allra vassaste skådespelerskor och en av redaktionens stora favoriter, som mycket väl kan bjuda på ett av årets mänskligaste skådespelarinsatser. Vi längtar olidligt mycket efter denna prisbelönade drama, som hittills ser ut att vara just den meditativa och tysta filmpärlan som vi behöver för att stilla våra sinnen i dessa oroliga tider...

Detta är en annons:
Hetaste filmerna 2021 (1)

(08) Top Gun Maverick
Uppföljaren till den högtflygande 80-tals actionrökaren med Maverick och hans vänner ser verkligen olidligt, löjligt lovande ut i det fartfyllda material som hittills presenterats i form av trailers och smygtittar. Vår älskade, kaxiga pilot är tillbaka där han hör hemma, uppe bland molnen bakom spakarna till ilsnabba ilskna flygplan med vrålande motorer. Våra förhoppningar är uppskruvade till max inför denna soniska kavalkad proppad med stekheta militärflyg och komplexa flygmanövrar till tonerna av ett (förhoppningsvis) syntdrypande soundtrack från Faltermeyer. Kort och gott, vi törstar efter mer av allt det som gjorde originalfilmen så underhållande och hoppas innerligt att Top Gun Maverick lyckas landa inom samma ramar och inte kraschar och brinner. Filmen är planerad att få premiär den 2: a Juli i år om inga ytterligare förseningar sker. We feel the need, the need for speed.

Hetaste filmerna 2021 (1)

(07) Justice League: Director's Cut (Snyder Cut)
Efter den fullständigt meningslösa Man of Steel och den ytterst mediokra Batman v Superman ter det sig direkt konstigt att ens nämna orden "Jag längtar efter Justice League: Director's Cut", men det är så det ser ut, för oss. För hur vi än vrider och vänder på det, har Zack Snyder trots allt gjort Watchmen, som vi fortfarande anser vara serietidningsgenrens bästa film, någonsin. Och därför, plus att vi sympatiserade med Snyder efter Warners griseri där för ett par år sedan, är vi taggade på denna fyra timmar långa revansch. 63% av den Justice League-film som Warner släppte för tre och ett halvt år sedan var så kallade "Whedon-reshoots" och alla de sextiotre procenten är ju naturligtvis slängda i papperskorg i Snyder Cut,som kostat närmare 500 miljoner kronor till, utöver filmens grundbudget under 2016-2017, och en hel drös med nya scener har filmats. Kan detta bli filmen som ännu en gång bevisar Snyders storhet? Kan detta bli filmen som lagar en del av de gapande stora hålen i DC:s filmuniversum? Vi vet såklart inte, men vi hoppas ju på det.

Detta är en annons:
Hetaste filmerna 2021 (1)

(06) Last Night in Soho
Riktigt ruskigt bra psykologiska och sådär gastkramande underbara skräckfilmer som verkligen kryper in under huden på en är i sanningen inget som växer på träd. Så att detta nu är exakt vad som stjärnregissören Edgar Wright utlovar med sin kommande rysare Last Night in Soho är nästan för bra för att vara sant. Filmen som är tänkt att utspela sig i 60-talets London skall enligt Edgar själv ta mycket inspiration från annan samtida brittisk skräckfilm så som Don't Look Now och Repulsion, samt skall involvera tidsresande. Vi tror detta kan bli riktigt underbart unikt och strålande otäckt, förärat med Edgar Wrights sedvanligt speciella touch som alltid får hans filmer att stå ut på sitt eget lilla vis. Tveklöst en av årets mest spännande titlar och dessutom i en genre som allt mer sällan levererar överraskningar. Vi kan knappt bärga oss för att få se vilka tokigheter Edgar kokat ihop denna gång. Last Night in Soho förväntas få premiär den 22: a oktober i år.

Del två publiceras under morgondagen.



Loading next content