Svenska
Gamereactor
artiklar

Årets spel 2020: Sämsta

Det är nu dags för Gamereactors samlade redaktion att kora det vi anser var de fem allra sämsta spelen under det gångna året...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Årets spel 2020: Sämsta

(5) Fitness Boxing 2: Rhythm and Exercise
Corona-säker träning i sitt eget vardagsrum, utan krav på vare sig dyra tillbehör eller stora, rymliga ytor? Det lät ju åtminstone helt okej, tyckte vi på Gameractor, även om förväntningarna kanske inte var skyhögt ställda på förhand. Förutsättningarna var i alla fall goda. Men spelet levererade varken vettig igenkänning av rörelser eller någon som helst form av feedback, något som måste anses vara ett minimikrav i träningsspel av det här slaget. Inte ens den mest enfaldiga personliga tränare skulle kalla en slö uppercut för en perfekt högerkrok, och ändå har spelets instruktör mage att göra just det. Man kan förstås välja att se dessa kommentarer som ovillkorligt positiv feedback, men vi Gamereactor synade lögnerna för vad dom var: nämligen vanvettigt kass speldesign.

Årets spel 2020: Sämsta

(4) Serious Sam 4
Det var lite som att vada genom gegga, denna katastrofalt meningslösa uppföljare. För även om fienderna var många, och knallröda - var det slentriantrist spelmekanik, svinfult hypertråkiga banor, fjösiga vapen, vidriga mellansekvenser och gammal ful grafik som gjorde att vi bara inte kunde förmå oss att säga något positivt om Croteams efterlängtade fyra.

Detta är en annons:
Årets spel 2020: Sämsta

(3) Snack World: The Dungeon Crawl
Automatiskt genererad banstruktur kan ibland fungera riktigt bra. Det finns en enorm skara med speltitlar som har lyckats helt fenomenalt med att trycka in en rejäl dos med variation genom ett stycke snygg kod och det kan sannerligen blåsa liv till ett spel - exempelvis gjorde Spelunky 2 väldigt bra ifrån sig på den fronten. Detsamma gällde inte Snack World. När grottorna rusades igenom mot slutbossen så kunde det lätt sammanfattat röra sig om en korridor som gick till ett rum, eller ett rum som gick till en korridor. Våning efter våning, korridor efter korridor, från det ena uppdraget till det andra. Rum och korridorer, korridorer och rum. Till denna variationsfattiga sörja så skrek dessutom de söta stridsdjuren som spelhjälten hade med sig alltid samma sak, om och om igen. Snack World fick spelas färdigt med spelljudet avstängt och tilldelades betyget 3/10. Så var det med den saken.

Årets spel 2020: Sämsta

(2) The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics
Jocke Sjögren, vår strumphatande och västkustfödde guld-recensent såg fram emot att få återuppleva Final Fantasy Tactics-magin, försatt i underbara The Dark Crystal-kulisser, proppat med fan-service ända ut i polygonerna och som erbjöd något mer till de som redan frälsts eller sannerligen bör frälsas av dock-magin som Jim Henson en gång skapade. Sanningen var dock att de som inte har sett original-filmen, eller Netflix-serien, mest troligt aldrig kommer göra det om de har spelat det här spelet. Utvecklarna BonusXP rentav slaktade ursprungsmaterialet och försökte komma undan med så lite ansträngning som bara möjligt, och det var längesedan vi ens såg ett så här lågt betyg till den annars väldigt uppskattade Tactics-subgenren.

Detta är en annons:
Årets spel 2020: Sämsta

ÅRETS SÄMSTA SPEL 2020
(1) XIII
Hela grejen med att göra om gamla favoriter är det absolut hetaste som existerar i spelvärlden idag och vi har under de senaste åren fått ett antal underbart välgjorda nyversioner av bland annat Final Fantasy VII, Resident Evil 2 samt Demon's Souls. Men för varje riktigt lyckad remake ska det naturligtvis släppas ett antal ordentligt usla, och den sämsta av dem alla stavas XIII, nyversionen av det gamla klassiska Ubisoft-actionspelet, som i den här utgåvan har formats om av det ytterst talanglösa teamet hemma hos Playmagic. Cyberpunk 2077 innehöll och innehåller mängder av buggar och tekniska missar men det är ingenting jämfört med hur det ser ut i det här spelet, som är ospelbart i mångt och mycket. Förutom drösvis med buggar är spelkontrollen och miljödesignen makalöst nog mycket sämre än i det snart 20 år gamla originalet och Playmagic har dessutom lyckats sabba den ikoniska cel shading-designen. Här har du årets sämsta spel och en skymf mot det underskattade originalet.



Loading next content