LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      artiklar

      Årets spel 2020: Hjärnsläpp

      Mängder av riktigt fina spel har släppts under 2020, men det har även dundrats ut en del skit och det har tagits en del riktigt korkade beslut i spelvärlden, dessa fokuserar vi på i denna kategori av Årets spel 2020...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ
      Årets spel 2020: Hjärnsläpp

      (5) Sonys Spiderman-idioti
      Marvel's Spider-Man: Miles Morales var en av de största lanseringstitlarna inför Playstation 5. Inte nog med att detta färska spel lanserades, skulle även en nyversion av Marvel's Spider-Man släppas som en stor mängd spelare såg fram emot att uppleva igen. Snyggare än någonsin förr. Det var dock inte så smidigt att spela nyversionen som man hade vågat hoppats på. De som köpte Miles Morales till Playstation 4 fick en gratisversion av spelet till Playstation 5 vilket kändes som mer än rimligt, med tanke på hur tätt inpå konsollanseringen som spelet släpptes. Däremot kändes det underligt att detsamma inte gällde Marvel's Spider-Man. De som inte hade något intresse att spela Miles Morales tvingades istället köpa Marvel's Spider-Man: Ultimate Edition på Playstation 5 för att kunna avnjuta föregångaren i nytt skinn. Annars fick spelare helt enkelt nöja sig med Playstation 4-versionen. Nu verkar det däremot som att Sony har ändrat sig och kommer, trots allt, släppa nyversionen separat vilket kanske inte kommer som någon överraskning. Ändå kommer nyheten för sent och många har förmodligen redan tvingats köpa Ultimate Edition.

      Årets spel 2020: Hjärnsläpp

      (4) Ordentligt kassa namn
      Vi hade två fenomenalt usla namn att ta förhålla oss till under 2020. Microsoft släppte som bekant Xbox Series S och X, och vilket dels låter som PC-tillbehör och dels är alldeles för likt Xbox One S och X. Det har rapporterats om folk som beställt fel konsoler och butiker som skickat fel, och sammantaget råder det ingen tvekan om att Microsoft borde tänkte igenom det här ett varv till. Även om hårdvaran i sig är det bästa Microsoft släppt sedan den första konsolen, har de ett uselt facit för namn där varken Xbox 360 eller Xbox One var bra, men Xbox Series S och X är faktiskt värst hittills. Men Ubisoft ville absolut vara med och stångas i striden om katastrofalt usla namn, och får därför dela denna plats med Microsoft. Deras underhållande actionäventyr Assassin's Creed Valhalla har nämligen en norsk viking som huvudperson, vilken föredömligt nog kan vara både man och kvinna. Men istället för att ge dem olika namn som i föregångaren Odyssey, snålade Ubisoft och gav båda namnet Eivor - vilket onekligen endast är ett kvinnonamn. Det betyder att de enda regionerna som faktiskt är bekant med namnet eftersom spelet utspelas här, Norden, direkt kan genomskåda hur slött detta skötts och att ingen närmare efterforskning gjorts.

      Detta är en annons:
      Årets spel 2020: Hjärnsläpp

      (3) Ännu dyrare konsoler i Sverige
      Vår kära regering gillar att beskatta saker och hittar ständigt på nya vinklar för att kunna få in mer pengar genom hittepå-avgifter. En av de värsta förslagen på senare tid är dock kemikalieskatten som gjort hemelektronik betydligt dyrare, och den 1 januari var man igång igen och skruvade upp beloppet ytterligare. Följaktligen kostar Xbox Series X 5690 kronor i Sverige och Playstation 5 går på 5995 kronor - medan de i EU kostar €499 och i USA $499 (runt 4500 kronor). Därmed kan du beställa dina konsoler från utlandet med mer transporter som följd, uteblivna svenska arbeten och utebliven svensk moms i ett förslag som är så dumt att regeringen själva erkänt att den inte blivit vad man hade tänkt sig. Det är värt att poängtera att både Playstation 5 och Xbox Series X slår alla rekord för tillfället, vilket betyder att det varit helt menlös plakatpolitik för miljön som drabbat specifikt svenska konsumenter - och alltså gjort konsolerna ännu dyrare.

      Årets spel 2020: Hjärnsläpp

      (2) Nya konsoler som inte går att köpa (och som saknar nya spel)
      Det var ljuvligt spännande att under slutet av oktober motta de nya konsolernas här på Gamereactor. Klämma, känna, koppla upp och börja testa deras inbyggda gränssnitt, nya funktioner samt nya handkontroller. Såhär någon månad senare är det enkelt att konstatera, dessutom, att det handlar om två väldigt fina maskiner proppade av dyra komponenter, med strålande prestanda och med mängder av användbara funktioner. Samtidigt måste ju denna konsollansering, år 2020, vara den sämsta genom alla tider. Detta eftersom det till att börja med saknas nya spel, till vår nya konsoler. Inget Halo, inget Fable, inget Killzone, Gran Turismo eller Ratchet & Clank. Sen finns det ju inte en enda konsol att köpa heller, för den som känner sig sugen. Och de som förhandsbokade för ett år (!) sedan har i stor utsträckning fortfarande inte fått möjlighet att köpa sin maskin. Renodlad idioti, är vad detta är. Naturligtvis borde både Microsoft och Sony ha väntat till mars, eller april. Släpps maskinerna då med ett par nya, exklusiva storspel och framförallt med ett ordentligt lager.

      Detta är en annons:
      Årets spel 2020: Hjärnsläpp

      (1) Cyberpunk 2077 lanseras innan det är färdigt
      Efter närmare åtta års utveckling och över 200 miljoner dollar i totalbudget kändes det ju som om det 550 man starka The Witcher-teamet hemma hos polska CD Projekt skulle krossa all tänkbar konkurrens och erbjuda det där dröm-actionrollspelet som det i åratal inför premiären hade skvallrats om. Så blev det inte. Inte nog med att Cyberpunk 2077 innehöll cirka 40% av alla funktioner, möjligheter och detaljer som på förhand sedan E3 2018 hade utlovats - det var dessutom en buggfest utan dess like, inte minst till våra konsoler där spelet fungerande så uselt att Sony bland annat plockade bort det helt från Playstation Store, något som aldrig tidigare skett. Nu har investerargrupper dessutom stämt utvecklarna eftersom de enligt diverse utsagor "ljugit" sina investerare rätt upp i plytet. En soppa, är vad det är. En stor, neondränkt soppa. Med tanke på att rollspelselementen är grunda som bäst och att open world-actionbitarna i Cyberpunk 2077 dessutom brädas (fullständigt) av det sju år (!) gamla Grand Theft Auto V är det ingen hemlighet att vi på Gamereactor är mer än lovligt besvikna på detta kollektiva hjärnsläpp.



      Loading next content