Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 46

Vikingar, ny konsolgeneration, utvecklaruppköp. Det har varit en händelserik vecka. Läs vår sammanfattning om den här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 46
Astro's Playroom finns förladdat på alla Playstation 5-konsoler.

VECKANS TOPPNYHETER:

Phil Spencer bekräftar att Microsoft letar fler utvecklare att köpa - Microsoft har verkligen öppnat plånboken den senaste tiden genom att köpa upp bland annat ZeniMax (med Bethesda), men det är inte slutspenderat. De har nämligen planer på att köpa upp fler utvecklare. Detta säger bossen Phil Spencer. NYHETEN.

Playstation 4-spel kommer att fortsätta släppas i minst tre år - Har du inte fått tag på en Playstation 5-konsol och är orolig över att inte ha något att spela på din PS4:a? Du behöver inte vara orolig. Sony kommer nämligen att fortsätta släppa spel till konsolen i minst tre år. Under denna period rekommenderar Sony utvecklare och utgivare att ge ut sina spel till båda format. NYHETEN.

Rockstar-ägarna köper upp Codemasters - Det ryktades om att Take-Two ville köpa upp rallyspelsskaparna Codemasters. Och nu är det bekräftat. Ägarna av Rockstar och 2K Games har lagt ut 994 miljoner dollar (8,5 miljarder svenska kronor) för köpet. NYHETEN.

Detta är en annons:

Rapport: Sony ville att Playstation 5-spelen skulle kosta ännu mer - Runt 850 kronor är ett redan ganska högt pris för PS5-spelen jämfört med Playstation 4. Men om Sony hade fått som de ville hade spelen varit ännu dyrare. Rädslan för en rejäl skopa kritik stoppade dock detta. NYHETEN.

Microsoft: Series S håller inte nästa generation tillbaka, tvärtom - Det snackas mycket om kraften i Playstation 5 och Xbox Series X. Sedan finns Xbox Series S, som inte alls har samma kraft. Håller den tillbaka nästa generation? Inte enligt Microsoft själva. De anser tvärtom att den snabbar på den. NYHETEN.

MISSA INTE:

CD Projekt Red: "Nej Cyberpunk 2077 blir inte försenat igen"
Microsoft sätter nytt premiärrekord med Xbox Series S/X
Assassin's Creed Valhalla tar bort karaktärsbeskrivning efter klagomål
Disney+, EA Play och Tetris Effect släpps till Xbox Game Pass
Köp PS5 och Xbox Series X för 50 000 kronor på Ebay

Detta är en annons:
Gamereactor summerar: Vecka 46
Tetris Effect släpps till Xbox Game Pass.

RECENSERADE SPEL:

The Falconeer (PC, Xbox One, Xbox Series) Betyg: 6
The Falconeer har utvecklats av en enda person och är ett spel som utspelar sig på en falks rygg. Därifrån ska du skjuta ner skepp både i vattnet och i skyn. Bataljerna påminner sedan en hel del om Panzer Dragoon och är en trevlig upplevelse. Storyn är dock blek och uppdragen repetitiva.
Läs hela recensionen här.

Call of Duty: Black Ops Cold War (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series) Betyg: 8
Call of Duty är tillbaka igen. Denna gången med Black Ops Cold War, som inte helt otippat utspelar sig under kriget med samma namn. Storyn kan dock ta olika riktningar beroende på dina val. Online beror det helt på vilka banor du spelar om det kommer att bli kul eller inte. Många är så klart bra, men överraskande många är det inte. I övrigt finns det dock inte mycket att klaga på med klockrena vapen och en underbar kampanj.
Läs hela recensionen här.

Banner of the Maid (PC, PS4, Switch, Xbox One) Betyg: 7
Tänk Fire Emblem. Under den franska revolutionen. Utvecklat av en studio från Kina. Då får du Banner of the Maid. Ett spel som är överraskande bra med tjusig grafik, bra spelmekanik och en lång story. En story som dock är relativt oengagerande.
Läs hela recensionen här.

Sackboy: A Big Adventure (PS4, PS5) Betyg: 8
Ny konsol, nytt Sackboy-äventyr. Ett stort sådant enligt titeln. Det är ett plattformsspel i tre dimensioner och Sackboy: A Big Adventure påminner mer om exempelvis Mario Odyssey än Little Big Planet. Grafiken och musiken är utmärkt, men på något sätt saknar det ändå charmen från tidigare spel. Läs hela recensionen här.

Devil May Cry 5: Special Edition (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series) Betyg: 8
Nästa åtta att delas ut går till specialutgåvan av Devil May Cry 5. Ett spel som mest är tänkt att spela på de nya konsolerna med ny, härlig grafik. Har du redan spelat spelet får du behålla dina orbs, din hälsa och Devil Trigger. Dessutom får du chansen att spela som Vergil, vilket ger en helt annan upplevelse. Läs hela recensionen här.

Assassin's Creed Valhalla (PC, PS4, PS5, Stadia, Xbox One, Xbox Series) Betyg: 8
Efter Egypten och Grekland har det blivit dags för Assassin's Creed att utspelas i kallare regioner. Vikingatiden är här och Eivor, huvudpersonen, ska invadera England. Serien har tidigare haft röstskådespeleri som varit både upp och ner, och tyvärr är det svajig kvalitet även här. Det bjuds också på en del buggar som förhoppningsvis kan tas bort med någon patch. Spelmekaniken är förbättrad från tidigare och det finns en massa innehåll. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 46
Assassin's Creed Valhalla har recenserats.
Gamereactor summerar: Vecka 46Gamereactor summerar: Vecka 46
Det har också Sackboy: A Big Adventure och Call of Duty: Black Ops Cold War...
Gamereactor summerar: Vecka 46Gamereactor summerar: Vecka 46Gamereactor summerar: Vecka 46
... samt The Falconeer, Banner of the Maid och Devil May Cry 5: Special Edition.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:

Vi får då och då en pratstund med några av världens största utvecklare och denna veckan har Mina favoritögonblick med Xbox (Marie).
Mina favoritögonblick med Xbox (Joakim).

Nästa generation är här. Det för också med sig nästa generations handkontroller. Petter har ställt dessa två mot varandra i PS5 vs Xbox Series X: Handkontrollerna.

Varje månad skriver vi om vilka spel vi tillbringade mest tid med förra månaden. Denna gången var det spel som Astro's Playroom, Alien: Isolation, Pikmin 3: Deluxe och FIFA 21. Bäst Just Nu: Oktober.

BLOGG:

Grim Fandango har blivit något av en kultklassiker med en fantastisk berättelse och roliga skämt. Däremot var det ju ett tag sedan det släpptes och Jonas tycker att Grim Fandango har åldrats.

Ett av de absolut största spelsläppen detta år är Assassin's Creed: Valhalla. Och nu kanske det känns ännu mer hemma för oss med vikingar. Men Petter är inte sugen. Han har Inget sug efter Eivor (tyvärr),

Adam kunde inte få en av de slutsålda PS5:orna. Däremot satte han klorna i en Xbox. Det här är hans tidiga intryck för Xbox Series X; Tråkig men spännande.

Gamereactor summerar: Vecka 46
Grim Fandango har åldrats riktigt dåligt, enligt Jonas.


Loading next content