Svenska
Gamereactor
artiklar

Heta spel till Xbox Series X-lanseringen

Med tre och en halv vecka kvar till lanseringen av Xbox Series S och X, delar nu redaktör Mäki med sig av sina förhandsfavoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Det är på flera sätt ett lite märkligt konsolskifte denna gång. Spelen som verkligen visar vad den nya hårdvaran går för, lyser med sin frånvaro och fokus har istället främst varit inriktat på ett smidigare generationsskifte där du kan fortsätta att spela dina gamla spel, de nya titlarna fortsätter komma till de gamla konsolerna och så vidare.

Så sent som när Switch kom, släpptes The Legend of Zelda: Breath of the Wild på premiärdagen, och till Playstation 4 och Xbox One fanns gott om större spel. Till förstnämnda fanns bland annat Killzone: Shadow Fall, Knack och Resogun - tre spel som var helt byggda för den nya konsolen och var tänkt att visa vad den gick för. Xbox One hade å sin sida en uppställning med Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome, Killer Instinct och Dead Rising 3 - även dessa skapade med den nya generationen i åtanke.

Heta spel till Xbox Series X-lanseringen
Detta är en annons:

Inför den nya generationen är det i princip bara en remake av Demon's Souls och skräckspelet The Medium (släpps en månad efter Xbox Series S/X-premiären) som är helt gjorda för ändamålet. Men därmed inte sagt att det för den sakens skull fattas bra spel. Den som köper Playstation 5 och Xbox Series S/X kommer ha massor av trevligheter att botanisera bland.

Det är med detta i åtanke jag nu tänkte presentera mina fem hetaste spel till Xbox Series X (som släpps den 10 november) och därefter Playstation 5 (som släpps den 19 november) för att uppmärksamma er om vad som är på väg till lanseringen eller kort därefter. Därefter har jag även lagt till två osäkra kort som ska komma i år - men där premiärdatum ännu inte spikats och risk för försening alltså är överhängande. Mycket nöje!

Fem stekheta bekräftade spel till Xbox Series X-lanseringen:

Assassin's Creed: Valhalla - Den här är ju såklart en lågoddsare, och faktum är ju att de senaste båda delarna i denna serie varit helt otroligt bra. Ubisoft gör snygga spel och att de kommer dra rejäl nytta av de nya konsolerna råder det ingen tvekan om. Åtminstone på pappret verkar det rimligt att tro att Xbox Series X-versionen blir den bästa av dem, och jag ser fram emot att få utforska både Norge och Storbritannien samt uppleva ett förhoppningsvis riktigt episkt äventyr. Enda minus är väl att jag för allt smör i Småland inte kan acceptera namnet Eivor på en manlig viking, kunde ni inte ha gjort bättre research, Ubisoft?

Detta är en annons:
Heta spel till Xbox Series X-lanseringen
The Falconeer tycks bjuda på ett äventyr utöver det vanliga.

The Falconeer - Denna udda pärla har jag blivit mer och mer sugen på för varje gång jag fått se det. Luftstriderna lovar gott, världen är spännande och storyn visar potential. Dessutom är det ett spel som går att spela i 4K och 60 bilder per sekund samt 1800p och 120 bilder per sekund, och det ska såklart bli intressant att testa.

Gears Tactics - Jag recenserade detta till PC i våras och sedan dess har Splash Damage och The Coalition byggt vidare på spelet som inför Xbox-lanseringen fått ännu mer innehåll. Det var bra redan till PC och ingenting talar väl för att det skulle vara sämre till Xbox Series X. Att få slå sig ner i vardagsrummet och avnjuta lite strategiska köttigheter på premiärdagen känns ju fenomenalt.

Heta spel till Xbox Series X-lanseringen
Gears Tactics kommer i förbättrad version till Xbox Series X lagom till premiärdagen.

The Medium - En månad efter premiären kommer The Medium, vilket liksom Ratchet & Clank: Rift Apart använder SSD-hårddisken till att ilsnabbt växla mellan världar. Därmed kommer det heller inte till Xbox One, utan förblir en upplevelse av ett slag som bara nästa generation kan ge. Det vill jag såklart inte missa och med tanke på hur bra spel Bloober Team gör, är jag såklart rejält nyfiken på vad de kokat ihop denna gång. Jag väntar mig att bli lika skrämd som imponerad.

Yakuza: Like a Dragon - Vi har verkligen fått vänta på Yakuza: Like a Dragon och tekniskt sett är det ju inte ett spel tillhörande nästa generation eftersom det ursprungligen lanserades som Playstation 4-exklusiv titel i Japan. Alla som spelat det (inklusive mina kollegor) älskar det dock och utvecklarna har arbetat hårt på att verkligen förbättra det. Jag tänker definitivt passa på att fördjupa mig i detta rollspel lagom till Xbox Series X-lanseringen.

Heta spel till Xbox Series X-lanseringen
Uppsala-baserade utvecklaren Neon Giant bjuder på 80-talsdoftande scifi med co-op till Xbox Series X.

Fem stekheta spel till Xbox Series X-lanseringen utan premiärdatum:

The Ascent - Det svenska rollspelet The Ascent var ett av de första spelen som utannonserades till Xbox Series X, men efter demonstrationen i maj har det varit märkligt tyst om det, trots uppmärksamheten det fick. Det verkar dock vara ett synnerligen väldesignat rollspel med en intressant värld som faktiskt stödjer co-op, och även om jag nu tolkar tystnaden som att det drabbats av corona-förbannelsen och därför lanseras för nästa år, så kommer jag avnjuta detta dag ett om jag får chansen.

CrossfireX - Normalt är jag en multiplayerspelare i första hand. Jag tycker helt enkelt att det är roligare att lira med folk, och jag tycker påklistrade singleplayerlägen är rätt överflödiga. CrossfireX är dock det diametralt motsatta. För medan multiplayern absolut ser bra ut, är det faktiskt singleplayern som lockar. Orsaken är förstås att det är finska Remedy som utvecklar om det betyder att vi kan vara stensäkra på att det kommer bli en unik upplevelse värd att minnas. Kommer CrossfireX i år som planerat, så kommer detta hårdnötas, främst singleplayer och först därefter kanske multiplayer.

HQ


Loading next content