Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 39

Ännu en stor vecka med storslagna nyheter. Se till att ha koll på allt spännande som händer på Gamereactor genom att läsa veckans summering...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 39
Jätten Amazon ger sig nu in i leken. Blir det succé?

VECKANS TOPPNYHETER:
Microsoft köper upp Bethesda - BOOM! Så lät det i veckan när Microsoft droppade nyheten att de köpt ZeniMax Media som var moderbolag för megastudios som Bethseda, Id Software, Arkane och MachineGames, vilket innebär att spelserier som Elder Scroll, Doom, Wolfenstein, Fallout och Dishonored nu är under Microsofts ägo. Prislappen för kalaset? Bara 7,5 miljoner dollar. Tycker du att det var ett smart drag? NYHETEN.

Amazon har utannonserat Stadia-utmanaren "Luna" - Spelmarknaden är lukrativ och blir än mer så för varje vecka. Stora företag är självklart medvetna om detta och vill såklart roffa åt sig en del av den smarriga tårtan som kallas ökade vinster. Amazon har sedan ett tag tillbaka haft spelutvecklare i sitt ägo men ger sig nu in i leken med sin egen speltjänst. Luna är en streamingtjänst som kommer kosta 60kr per månad och lanseras, likt Stadia, med enbart en spelkontroll och ett gängse spel. Hur framgångsrikt blir Amazon Luna tror du? NYHETEN.

Sony: PS5-förhandsbokningarna borde ha varit smidigare - Fick du inte tag på en Playstation 5? Du är inte ensam. Förhandsbeställningarna öppnades plötsligt och många förhoppningsfulla lämnades därför besvikna. Besvikelse blev ilska och denna riktades mot Sonys för deras dålig kommunikation. Således bad Sony om ursäkt men meddelar att det kommer att finns fler Playstation 5-konsoler att köpa framöver och att de kommer vara tydligare med sin kommunikation framöver. Var du en av de lyckliga som fick tag på en Playstation 5? NYHETEN.

Detta är en annons:

Digital Foundry: Utvecklare tycker PS5 är lätt att göra spel till - Playstation 3 var notoriskt svår att utveckla spel till, något som Sony lyckligtvis insåg och åtgärdade till sin fjärde spelkonsol, vilket i sin tur ledde till den uppsjö av grymma spel vi har idag. Och lyckligtvis ser Sony ut att kunna fortsätta motivera utvecklare att producera högkvalitativa spel. Digital Foundrys rapporterar att även Playstation 5 är lätt att göra spel till och att utvecklare hyllar spelkonsolens lättillgänglighet. NYHETEN.

Microsoft-chefen: Vi överväger att köpa fler spelföretag - Mycket vill ha mer, som man brukar säga. Microsoft må ha köpt Zenimax Media för $7,5 miljoner, men de tycks inte vara mätta på spelstudios ännu. Microsofts överhuvud, Satya Nadella, berättade i veckan att de även i framtiden kommer att fundera på studioköp framöver. Vilken studio välkomnar du gärna till Xbox-familjen? NYHETEN.

MISSA INTE:
Cyberpunk 2077-storyn är något kortare än The Witcher 3
Japansk analytiker: PS5 kan sälja 200 miljoner exemplar
Jämförelser av storlekarna med alla aktuella konsoler
Scorsese: "Film får inte bli tröstmat"
Rykte: Netflix vill att Tom Holland spelar Link i Zelda-serien

Gamereactor summerar: Vecka 39
Den må vara stor som ett element, men den förutspås sälja riktigt bra,,,
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Spelunky 2 (PC, PS4) Betyg: 7
André har fått ett par arga grannar under veckan. Anledningen är den ilska och frustration som framkallades av Spelunky 2. Detta utmanande permadeath-äventyr satte Andrés färdigheter på sin spets men hans död var dock aldrig rättfärdigad. Spelet straffar dig hårt för dina misstag men det är dock aldrig orättvist. De automatiskt genererade bannorna är även lysande men underhållningsfaktorn, den bristande variationen, och det halvtaskiga online-läget omöjliggjorde ett högre betyg. Läs hela recensionen här.

WWE 2K Battlegrounds (Nintendo Switch, PC, PS4, Stadia, Xbox One) Betyg: 4
Jonas har kastat sig in i ringen ihop med John Cena och resten av wrestlingvärlden i 2Ks mer lättsmälta wrestlingspel. Men dessvärre lämnar upplevelsen mycket att önska. Kampanjläget må underhålla och designen är trevlig, men allt är bara yta. WWE 2K Battlegrounds saknar speldjup och ihop med flertalet småbuggar samt den undermåliga artificiella intelligensen så blir spelmekaniken trist. Lägg därtill äckligt mycket mikrotransaktioner och att det endast finns fem typer av brottare så förstår du hur denna wrestlingupplevelse lämnade Jonas besviken. Läs hela recensionen här.

Mafia: Definitive Edition (PC, PS4, Stadia, Xbox One) Betyg: 6
Remakes är trendiga just nu och vissa är lite hetare än andra. Klassiska Mafia har fått sig ett rejält ansiktslyft och Jonas har gladeligen tagit sig tiden att utforska 30-talets USA. Mafias story är rusigt välskriven och i denna definitive-upplaga fångas verkligen erans anda på ett troget vis med sin lysande design som kompletteras väl av ljudspåret. Dessvärre är spelkontrollen väldigt bökig och utvecklarna borde ha moderniserat fler aspekter än endast grafiken för att kunna motivera ett högre betyg. Läs hela recensionen här.

Serious Sam 4: Planet Badass (PC, Stadia) Betyg: 4
Det var inte mycket Petter gillande under sin genomspelning av Serious Sam 4: Planet Badass. En gång i tiden lyckades denna serie underhålla med sin humor, finnes och helgalna action, men idag så är det mest gammalt och tråkigt. Usla vapen, dålig spelmekanik, dålig variation, torr humor, bedrövliga röstskådespelare, och fult. Det fanns helt enkelt inte mycket för Petter att hämta härifrån även om tanken av att massakrera hjorden av fiender som kommer rusande mot honom i klassisk old school-anda kändes lovande på förhand. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 39
En efterlängtad remake recenserades av Jonas i veckan

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Även denna vecka har några redaktionsmedlemmar fått delge sina bästa ögonblick med Sonys tidigare spelkonsoler.
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (André)
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (Adam)
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (Wigert)

Att Microsoft nu har Bethseda och Id Software i sitt ägo kan omöjligt ha undgått dig vid det här laget. Men nyheten ekar fortfarande inom spelvärlden och vi kan knapp förstå vad som hänt. Lyckligtvis har Jonas huvudet på plats och i en mastig artikel går han igenom allt om detta uppköp innebär och vad som bäddas inför framtiden.
Allt om Microsofts Bethesda-uppköp

Vissa spelutvecklare tar sig tiden att leverera det där lilla extra, så är det bara. Rockstar är definitivt än av dessa spelstudion som bakar in tonvis av ofattbara detaljer som de flesta lär missa vid sin genomspelning. Och för att hylla deras ansträngningar har Petter sammanställt en mastig lista av några av Red Dead Redemption 2s bästa detaljer.
Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2

BLOGG:
Alla weebs, japanfantaster och folk som är intresserade av japanska rollspel, hör upp! Johan har startat en helt ny bloggserie där han snackar om allt det mest spännande och senaste som händer inom JRPG-världen och passar även på att tipsa om grymma deals.

Xbox och Microsoft har tagit en väldigt mycket mer konsumentvänlig ansats inför kommande konsolgeneration med Game Pass så väl som Smart Delivery. Kloka val, enligt Jonas, som nu hävdar att bollen ligger hos Sony som behöver matcha Xboxs värdeerbjudandet.

Joe Rogan har flyttat till Spotify efter ett multimiljonkontrakt men allt är lång ifrån frid och fröjd. Anställda har nu höjt sin röster och kräver att delar av hans podcast ska censureras vilket får Petter att ryta ifrån och avsky herr Rogans beslut att överge Youtube från första början.

Gamereactor summerar: Vecka 39
Hur reagerade du när Microsoft meddelade att de köpt upp Zenimax Media?


Loading next content