Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 35

Årets sista sommarvecka lider mot sitt slut och höstrusket drar in över landet. Passa på att värm dig med spelvärldens hetaste händelse och texter allt summerat här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 35
En magsik startuppställning till Playstation 5s lansering utlovades i veckan. Som om vi inte kunde vara mer sugna på Sonys kommande spelkonsol redan!

VECKANS TOPPNYHETER:
Sony: PS5 har bästa uppställningen spel i Playstations historia - Visst börjar det kittlas i fingrarna nu? Om bara några månader dundrar nästa generations spelkonsoler ut på marknaden och i veckan fick Sony oss att längta ännu mer. Vi vet sedan tidigare att Spider-Man: Miles Morales lanseras vid Playstations 5s sida men mycket mer är på gång om vi ska tro Sony Interactive Entertainment-chefen som hävdar att konsolen kommer ha deras bästa uppställning spel någonsin. Vad hoppas du få tag på under lanseringsperioden till Playstation 5? NYHETEN.

Halo Infinite återigen bekräftat till Xbox One - Som du säkert vet har Halo Infinite skjutits upp till 2021 samtidigt som Xbox Series X inträder våra vardagsrum senare i år. Ett samlare fönster än 2021 har ännu inte tillkännagivits men till följd av fördröjningen började rykten om att Halo Infinites tänkta Xbox One-version skulle skrotas på grund av konsolen föråldrade hårdvara. Men så blir icke fallet. Microsoft tog död på spekulationerna tidigare i veckan och meddelar att Halo Infinite minsann också kommer till Xbox One när det väl beger sig. Vilken spelkonsol planerar du att spela nästa Halo på? NYHETEN.

Rykte: Mer kraftfull Switch släpps tidigt nästa år - Medan både Sony och Microsoft slår på de stora trummorna sitter Nintendo fortsatt ovanligt blygsamt i ett eget hörn. Efter ett minst sagt lugnt år undrar vi såklart vad de glada gubbarna och gummorna i Japan faktiskt pysslar med? Något har de säkert i görningen och om vi ska tro det senast snacket från taiwanesiska Economic Daily News arbetar japanerna på en ny uppgraderad version av Switchen som kommer redan tidigt 2021. Vi har såklart hört denna visa tidigare, men visst vore det onekligen spännande med en mer kraftfull hybridmaskin? NYHETEN.

Detta är en annons:

Domare skyddar Unreal Engine i striden mot Apple - Stjärnornas krig har gått sin första rond. Epic Games stämde som bekant Apple efter att Fortnite togs bort från deras applikationsbutik och hotade även att ta bort allt stöd för Unreal Engine. Men Epic Game får dock se sig besegrade, domaren gav nämligen Apple rätt att plocka bort Fortnite då Epic Games aktivt valde att bryta mot butiktjänstens villkor. Ljusglimten får Epic Games istället hitta i att Apple inte får ta bort stödet för Unreal Engine då det skadar spelindustrin i allt för stor utsträckning. Ett ganska förväntat domslut, men anser du att det var rätt? NYHETEN.

Fall Guys: Ultimate Knockout är tidernas mest nedladdade PS Plus-spel - Fall Guys Ultimate Knockout tar spelvärlden med storm med sin supercharmiga design, sin skojiga spelmekanik och unika tolkning av battle royale-genren. Vi på Gamereactor älskar att stångas med spelare runt om i världen och det verkar andra också göra. Sony meddelade nämligen att Fall Guys nu är tidernas mest nedladdade PS Plus-spel vilket vi tycker är ruskigt välförtjänt. Om du inte hunnit ladda hem spektaklet ännu bör du göra det omedelbums innan månaden är över. Hur många vinster har du hunnit kamma hem? NYHETEN.

MISSA INTE:
Playstation 5 har både Wifi 6 och senaste Bluetooth-teknologin
Ratchet & Clank: Rift Apart fortsätter att imponera till Playstation 5
Nintendo är årets rikaste japanska företag
Call of Duty: Black Ops Cold War körs i 4K/120Hz till PS5 och Xbox Series X
12 Minutes får Hollywood-späckad ensemble

Gamereactor summerar: vecka 35
Nästa Call of Duty ska infria våra förhoppningar om nästa konsolgenerations krafter....
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Project Cars 3 (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5
En besviken Petter har slirat omkring i Project Cars 3 och är allt annat än nöjd. Slightly Mad Studios har röjt undan allt vad bilsimulator heter och skapat ett lättsmält och närmast arkadaktigt racingspel. Visserligen är ljudet och innehållet riktigt trevligt, men realismen från tidigare upplagor saknas och det är svårt att inte bli besviken när utvecklarna valt att gå i en helt annan riktning från sin briljanta tvåa. Läs hela recensionen här.

Wasteland 3 (Linux, Mac, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 9
Postapokalyptiska slagfält vankas i senaste Wasteland som sannerligen imponerade på vår kollega i väst. Wasteland 3 är en resa med en otroligt välkomponerad berättelse som sitt främsta ess med betydelsefulla val, och lägg därtill läcker grafik, fantastiskt ljud, stämningsfulla omgivningar såväl som riktigt bra spelmekanik. Det är en något seg och svår inledning men det är sannerligen värt att ta sig över den initiala tröskeln. Läs hela recensionen här.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions (Nintendo Switch, PC, PS4) Betyg: 7
FIFA och PES har dominerat fotbollscenen i många år nu men för den som vill pröva något lite annorlunda finns nu arkadfotbollsspelet Captain Tsubasa: Rise of New Champions baserat på den japanska mangaserien med samma namn. Om du uppskattar serien och är redo för en frisk tolkning av fotboll, finns det mycket gott att hämta här. Kampanjen är nämligen mycket trevlig och är ett roligt spel överlag. Men dessvärre kan det vara svårt att spela detta allt för seriöst och det finns inte heller några engelska röster att ta del av. Läs hela recensionen här.

Tell Me Why: Episode 1 (PC, Xbox One, Xbox Series X) Betyg: 7
André har grävt i det förflutna i det första avsnittet av Dontnods storydrivna äventyr Tell Me Why och fängslades i slutändan den jordnära berättelsen med syskonens relation i fokus. Tell Me Why: Episode 1 bjuder på en hel del intressanta mysterier och de tekniska framstegen gentemot Dontnods tidigare spel från är såklart kul att se. Visserligen revolutionerar inte denna förstaepisod genren och äventyret skulle må bra av längre speltid och fler intressanta pussel och utmaningar, men det är onekligen en lovande start för serien. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 35
Det postapokalyptiska Wasteland 3 kammande hem en riktigt fin 9a i veckan...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Tagget var på topp. Du, jag och hela redaktionen var redo att äntligen få klämma på ett nytt Halo, ett Halo Microsoft och 343 Industries hade stoltserat med i evigheter. Men efter en ökänd demonstration, en hel del klagomål, och en dos världsepidemi meddelade de plötsligt att Halo Infinite blir uppskjutet till 2021. Vad hände med Halo Infinite? Jonas har grävt på internets alla hörn och plockat fram sin spåkula för att sia om vad som faktiskt föregick bakom kulisserna och varför Microsoft nu står utan en mastodonttitel till Xbox Series X:s lansering.
Vad hände med Halo Infinite?

Som sagt, Nintendo har varit oförskämt tysta detta år. Vi alla längtar efter att få spela de senaste hitsen från Nintendos oändligt djupa katalog av godbitar. Mario Kart 8 Deluxe säljer än idag som polkagrisar vid juletid även om det släpptes tillsammans med Switchen för mer än 3 år sedan. Så kanske är det dags för nästa kartupplevelse ihop med Mario och gänget? Det tycker iallafall Olof som skrapat ihop en önskelista för Mario Kart 9.
Önskelista för Mario Kart 9

BLOGG:
Jonas har njutit av en härlig sommarsemester men är nu tillbaka med full energi. Men spelvärlden tog definitivt inte ledigt och har rullat på i hög fart. Jonas har därför delgett sina tankar och funderingar om allt spännande som hänt i två delar, klicka här för del 1 och här för del 2. Henric hann sätta sina tänder i beta för kommande Marvel's Avengers och är låååååångt ifrån imponerad av det han hunnit pröva så här långt. Petter, däremot, är taggad till tusen efter att ha sett mer av kommande Ratchet and Clank och de nya filmomslagen till den efterlängtade Dune-rullen.

Gamereactor summerar: vecka 35
Det är inte bara Petter i redaktionen som ser fram emot att spela detta supercharmiga spel...


Loading next content