Svenska
Gamereactor
artiklar

Bäst Hittills 2020

Halva året (och lite till) har passerat. Hur bra har 2020 varit hittills sett till stekheta spelreleaser? Vad anser vi toppa våra listor såhär långt? Svaren hittar du här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Bäst Hittills 2020

(10) Doom Eternal
Att uppföljaren till retrorökaren Doom (2016) uppgraderades med en mer modern spelfilosofi var ett drag som överraskade många av oss på redaktionen, men som också injicerade taktiskt djup till det traditionella Doom-adrenalinet. Efter en brutal början började vi äntligen känna oss varma i Doomguys rustning och efter vårt första, omtumlande Marauder-möte lärde vi oss att älska det utmanande spelupplägget. Några månader efter premiären är vi fortfarande förälskade i Id Softwares läckra monsterslakt och även utanför spelrummet vaggas vi av Mick Gordons heavy metal-visor om att slita, tära, riva, skära, smula, spränga, kötta, såga - tills det är gjort. Doom Eternal är en underbar våldssymfoni som uppmuntrade oss att tänka lite utanför boxen för att besegra våra inre och yttre demoner.

Bäst Hittills 2020

(9) Ori and the Will of the Wisps
Utmanande, drömskt, vackert, ombytligt, stämningsfyllt... Superlativen bara sprutade ur oss när vi delade ut vårt näst högsta betyg till Moon Studios fantastiska uppföljare och när vi nu sammanfattar den första halvan av 2020 som spelår är Ori naturligtvis inkluderad. Nya vapen, trollformler och attacker samt möjligheten att anpassa spelet efter din egen spelstil gjorde denna plattformspärla till ett spel vi gärna ser på vår egen Årets spel-lista om sex månader.

Detta är en annons:
Bäst Hittills 2020

(8) Dreams
År efter år efter år efter år arbetade Little Big Planet-studion Media Molecule på deras högst drömlika, hyperkapabla spelskaparsimulator till Playstation 4 och när det väl släpptes stod det snabbt klart att de lyckats skapa ett verktyg som kommer att förändra spelvärlden. Relativt få av oss var fullt lika hyperlyriska som Mikael Sundberg var i sin recension men det hindrar knappast Dreams från att nypa en solklar placering på denna halvårslista.

Bäst Hittills 2020

(7) Persona 5 Royal
Persona 5 var redan ett av de absolut bästa japanska rollspelen genom tiderna och kanske till och med ett av de bästa spelen oavsett genre. Men helt plötsligt ansåg Atlus att det kunde släppas en ännu bättre version kallad Royal. Det går att spela i hundratals timmar med en enorm mängd innehåll. Spelet är galet snyggt och till och med menygrafiken är något att tappa hakan över. För att inte tala om musiken eller den engagerade storyn. Här finns allt vi vill ha i ett spel: gå i skolan, umgås med vänner, hoppa in i folks mörka hjärtan och rädda världen.

Detta är en annons:
Bäst Hittills 2020

(6) Animal Crossing: New Horizons
Det fanns en oro över att det första Animal Crossing-spelet till Nintendo Switch inte skulle leva upp till de tidigare spelen i serien. Den oron blev krossad (crossad?). Enorma möjligheter att skapa din ö precis som du vill, charmig grafik och hur mycket som helst att göra. Det är många som fastnat i en Animal Crossing-rutin där det varje dag ska huggas träd, grävas efter fossiler och fiska. Spelet är beroendeframkallande och med det nya materialet som släpps med jämna mellanrum är det svårt att slita sig från skärmen. Det är ett spel som att skapat för att kunna spelas för all framtid och det är absolut tillräckligt bra för att leva upp till det.

Bäst Hittills 2020

(5) Huntdown
Helsvenska Easy Trigger Games enormt sensuella, pixelperfekta retroflirt var och förblir en av de trevligaste hyllningarna till Amiga 500-eran som vi på Gamereactor någonsin haft nöjet att ta del av och när vi nu sammanfattar första halvan av 2020 som spelår finns det naturligtvis med, på en ytterst välförtjänt femteplats dessutom. Hoppas-hoppas-hoppas nu att detta håller hela vägen till Årets spel-listan och att Huntdown kniper en placering även där, i december.

Bäst Hittills 2020

(4) Command & Conquer: Remastered Collection
Under förra året korade vi Capcoms magiskt påkostade, balanserade, ursnygga remake av Resident Evil 2 för tidernas bästa nyversion, men frågan är om inte den titeln redan norpats av Command & Conquer: Remastered Collection. Så bra är det. Så fantastiskt välgjort är Petroglyphs remaster-samling av några av realtidsstrategigenrens absolut viktigaste giganter.

Bäst Hittills 2020

(3) Half-Life: Alyx
Det kändes overkligt när Valve, från ingenstans, utannonserade en prolog till Half-Life 2 som skulle släppas bara några ynka månader senare - exklusivt till VR dessutom. Ännu mer overkligt var det faktum att Valve lyckats med konststycket att skapa ett spel som inte bara drog nytta av fördelarna och möjligheterna med dagens virtual reality-headsets utan även flyttade fram gränsen för vad ett spel av den här typen kan, och kanske till och med bör, erbjuda. Alyx var strålande och den där Half-Life 3-hinten på slutet fick oss att darra av förtjusning.

Bäst Hittills 2020

(2) Final Fantasy VII: Remake
I år var det alltså äntligen dags för den förmodligen mest älskade Final Fantasy-titeln att släppas, omgjord från grunden och dessutom episodbaserad. Gamereactor har kontinuerligt skrivit om titeln sedan 2015 och då så gott som varenda redaktionsmedlem fått sin spelsmak formad, rentav definierad utefter originalsjuan så var vi både livrädda och överexalterade inför den 10 april. Fyra dagar innan detta kom Henric med besked. Tio av tio. Ett mästerverk. Grundstommen av vad som framöver kommer bli den kompletta sjuan är lagd och med tanke på stridssystemet, soundtracket, grafiken, hur Square Enix lyckats djupa karaktärsutvecklingen och även erbjuda fantastiskt mycket innehåll gör denna underbara rollspelsbomb till halvårets näst bästa speltitel.

Bäst Hittills 2020

(1) The Last of Us: Part II
Det grep tag, skakade om oss och vägrade släpps sitt olustigt trånga strypgrepp förrän eftertexterna hade rullat och våra ögon vattnats rätt ordentligt. Naughty Dogs omstridda tvåa är verkligen inte ett spel som kommer att minnas på samma sätt som den briljanta föregångaren. Istället kommer vi alla att komma ihåg ett äventyr som rent tonalt ville påverka, manipulera och säga något till oss som spelare som 99,9% av spelvärlden aldrig ens närmar sig, vanligtvis. Mörkt, våldsamt, vuxet, provocerande, utmanande... The Last of Us II var och förblir spelet från det här årets första halva som utan tvekan förtrollat oss som allra mest. Håller det hela vägen för en Årets spel-guldpokal eller kommer kanske Cyberpunk eller Halo Infinite att toppa Neil Druckmanns uppföljare? I december vet vi.

Vilka tio spel har varit bäst hittills, i år, enligt dig?



Loading next content