Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: vecka 28

En lugn spelvecka lider mot sitt slut. Kika in veckans summering för att ha stenkolla på det mest och bästa som hänt på Gamereactor i veckan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: vecka 28
Den 23 juli kl 18:00 smäller det! Då kör Microsoft sitt efterlängtade event och bland annat Halo Infinite ska visas upp...

VECKANS TOPPNYEHER:
Nu vet vi när Xbox Series X och spelen visas upp - Vi vet att Microsoft laddar upp rejält bakom stängda dörrar för att försöka omkullkasta oss gamers med sitt Xbox One Series X-event i juli. Problemet var att vi inte viss exakt när de skulle ske. Men nu vet vi, den 23 juli klockan 18:00 kör Microsoft sitt efterlängtade event där flera förstapartsspel ska avtäckas, däribland en av årets hetaste titlar, Halo Infinite. Hur högt ställda är dina förväntningar för eventet? NYHETEN.

Cory Barlog: Spelpriserna behöver gå upp - Spelpriser har varit en het potatis den senaste tiden, det känner du säkert till om du hängt med oss här på Gamereactor. Nu har även mannen bakom God of War gett sig in i debatten och hävdar att spelpriser måste öka för att motverka giriga mikrotransaktioner. Var står du i debatten och har herr Cory kanske lyckats övertala dig med sitt argument? NYHETEN.

Nintendos nästa konsol bygger vidare på Switch-erfarenheterna - Varför fixat något som fungerar? Lite så resonerar Nintendo när Switchen redan hunnit fylla 3 år och blickar mot framtiden. Hybridkonceptet har varit en riktig framgångssaga och för att få spelkonsoler att flyga av butikshyllorna även i framtiden har Nintendos högste boss sagt Switch 2 ska bygga vidare på det nuvarande konceptet. Stålade idé tycker vi, vad tycker du? NYHETEN.

Detta är en annons:

Nintendo planerar att förlänga konsolgenerationen - Men nästa generations hybridkonsol ser ut att vara bortom horisonten. Shuntaro Furukawa erkände till investerare att de inte hade några som helst planer på att göra en ny spelkonsol, utan siktar istället på att förlänga nuvarande generation. Tycker du att Nintendo Switch har mer att ge eller bör den pensioneras så snart som möjligt? NYHETEN.

Sony köper in sig i Epic Games - En blomstrande romans utvecklas mellan Epic och Sony just nu. Epic Games vurmade öppet för Sony och kommande Playstation 5 om dess storslagna potential efter den gemensamma tech-uppvisningen. Detta visade sig endast vara början. Nu har nämligen Sony köpt sig in i företaget för 2,5 miljarder kronor, vilket motsvarar 1,4% av aktierna enligt analytiker. Vart tror du denna relation leder och tycker du att detta är ett smart drag av Sony? NYHETEN.

MISSA INTE:
Så här ser spelomslagen ut till Playstation 5
E3-arrangören utlovar återigen mässans återkomst
Microsoft: Speluppgraderingar till nästa generation bör vara gratis
Naughty Dog anställer folk till nytt PS5-projekt
The Last of Us: Part II-skådespelare berättar om hatet

Gamereactor summerar: vecka 28
Vad tycker du om Playstations 5s spelomslag? Dela gärna din åsikt i veckans fredagsfråga.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Night Call (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5
Henric har jagat en seriemördare för att själv undvika att kastas in i fängelset för sitt förslutna kriminella liva. Hans enda chans är att på sex dagar lista ut vem gärningsmannen är genom konversationer med sina kunder i taxibilen. Night Call är ett pusselspel med grym noirekänsla som fokuserar på dialoger och taxilivet. Lyckligtvis är dessa samtal välskrivna och det finns gott om innehåll att njuta av. Problem är dock att det snabbt blir repetitivt och livet som taxichaufför innebär att det blir ett onödigt fokus på ekonomin som förstör ett annars trevligt detektivarbete. Läs hela recensionen här.

Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise (Nintendo Switch) Betyg: 7
Denna uppföljare går i sin föregångares fotspår: att vara en vattendelare på gott och ont. Detta storydrivna skräckspel delade kritiker och spelare när det först begav sig och även denna gång delar den vår finske kollega mitt itu. Å ena sida älskar han den knasiga men smarta berättelsen, de välgjorda karaktärerna och den fantastiska världen, men samtidigt går det inte att bortse äventyrets tekniska brister samt den föråldrade spelmotorn. Läs hela recensionen här.

Trackmania (PC) Betyg: 7
Det klassiska arkadracingspelet gör comeback i en ny upplaga och Jonas har röjt i spåret ihop med sina vänner. Lyckligt vis är också Trackmanina lika roligt som det alltid varit. Den klassiska känslan finns kvar med grym fartkänsla och kreativ racingmodell. För det en nyfikne finns det en gratisversion att pröva på men dessvärre går det inte att njuta att det underbara flerspelarläget om du inte börjar betala en abonnemangsavgift, vilket Jonas verkligen ogillar. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: vecka 28Gamereactor summerar: vecka 28
Trackmania och Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise kammade båda hem finfina sjuor i veckan...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Genom tiderna har underhållningsmedier vi ogillar aldrig införskaffats och snabbt börjat samla damm på butikshyllorna. Men tack vare internet kan spelutvecklare idag ge sig själv att extra liv och skam den som ger sig. Jonas har sammanställt några av spelvärldens bästa comebacksagor och hur dessa spelserier återuppstod från dödsbädden samt dammhögen.
1up: Spelen som fick en andra chans

I en värld den närmast vart och vartenda spel har fått en uppföljare ber vi dagliga böner för grymma spellicenser vi aldrig fått höra ett knyst om. Vi har listat några av de bästa titlarna som aldrig fick en uppföljare och vad som egentligen hände bakom kulisserna.
Fantastiska spel som aldrig fick uppföljare

BLOGG:
Sony ha presenterat vad de har i görningen ett tag framåt och snart är det även Microsofts tur. Nintendo, däremot, fortsätter att sitta lugnt i båten och vi har ingen aning om vad de planerar för detta halvår eller nästa, vilket oroa Mäki som tror att de tappar sitt flyt. Marie har precis klarat av The Last of Us: Part II och fullkomligt njutit av sin resa. För att undvika att drabbas av spelångest har hon rappt satt igång en ny runda. Johan söker dock hjälp för att bota sin speldepression. För första gången sitter han nämligen utan något som helst sug för att spela! Petter passar på att njuta av sommaren ihop med sina barn. Tillsammans har de prövat nya Lego Super Mario, som är lika roligt och spännande som det kan vara för gamlingar såväl som kids. Petter har även prövat en sprillans ny stekpanna, för 350 spänn, som toppar allt vad lyxpannorna från Jamie Oliver eller vad de heter kan mäkta med.

Gamereactor summerar: vecka 28
Lego för stora såväl som små!


Loading next content