Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 14

Kickstarta den nya månaden med veckans saftigaste händelser från Gamereactor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 14
April april..... snälla?

VECKANS TOPPNYHETER:
Spel motverkar våld? - Vi har hört den tuppen gala förut, att spel stimulerar våldsbejakande beteende hos unga män. Många fingrar har höjts i protest, men skrönan vägrar att dö. Men nu kanske det ändå är dags för ändring på det. CNN har nämligen delat en studie som visar en negativ korrelation mellan spelande samt supande, rökning och andra vardagssynder. Vart står du i debatten, uppmuntrar spelkulturen våld? NYHETEN.

Rykte: Massor av Super Mario lagom till 35-årsjubileumet - Nintendo har varit väldigt tysta under 2020. Faktum är att vi inte har någon aning vad Nintendo har i görningen sedan det underbara Animal Crossing: New Horizons släpptes. Det har tisslats och tasslats om vad deras kassako kommer vara när julhandeln väl drar igång men det kanske blir så väl att vi får dela en hjord kalvar. Nintendo ryktas slipa på nyversioner av Super Mario Sunshine, Super Mario Galaxy såväl som Super Mario 3D World, samtidigt som Intelligent Systems arbetar på en sprillans nytt Paper Mario lagom till Marios 35-årsjubileum. Vilket av dessa heta titlar ser du helst att Nintendo ger oss? NYHETEN.

Räkna med strid ström av Xbox Series X-spel istället för massor av lanseringstitlar - Nu nalkas nästa konsolgeneration och ännu suktar vi efter att få veta Microsofts alla ess: vilka spel kommer till mostermaskinen vid release? Kanske inte så många som vi ursprungligen hoppats då Phil Spencer meddelar att de istället siktar på att sprida lanseringen av storspel ut jämnt över året istället för att klumpa ihop en massa titlar vid premiärdagen. Vad tycker du om den strategin? NYHETEN.

Detta är en annons:

The Last of Us: Part II skjuts upp på obestämd tid - Tyvärr var det inget olustigt aprilskämt. En smärtsamt lång väntan blir nu ännu längre. Som om inte världen hade tillräckligt många tråkiga nyheter redan idag, men nu har The Last of Us: Part II skjutits upp på obestämd tid. Enligt Naughty Dog vill de ge samtliga fans möjligheten att hoppa in i äventyret samtidigt, men när det blir får vi vänta och se. Men den som väntar på något gott.... NYHETEN.

Det kan bli svårt att få tag på de nya konsolerna vid premiären - Spelkonsolerna kommer i år, både Sony och Microsoft har slagit det fast flertalet gånger. Många av oss oroliga kunde andas ut, men trots det kanske vi ändå står tomhänta vid årsskiftet. Enligt vissa analytiker ställer Covid-19 till det för tillverkningsfabrikerna och om de inte får ordning på spektaklet kommer det leda till ett begränsat utbud. Vill du säkra dig om att du har en Playstation 5 alternativt Xbox Series X vid premiären kan det vara läge att förhandsboka om du inte redan hunnit göra det. NYHETEN.

MISSA INTE:
Sony donerar en miljard kronor för att bekämpa corona
Phil Spencer: Spel kan försenas - men Xbox Series X släpps i år
Steam sätter nytt rekord i samtidiga användare
Valve-chefen tror att singleplayer kan göra comeback
Sony utannonserar ny japansk utvecklingsavdelning

Gamereactor summerar: Vecka 14
Sony försöker hjälpa i kampen mot Corona och vi tycker att andra borde följa efter.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Resident Evil 3 (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8
Raccon City fortsätter att plågas av viruset värre än kinesisk fladdermussoppa. Men Henric har ändå funnit glädjen när han fått återvända och denna gång hemsökas av Nemesis. Resident Evli 3 gör mycket lika väl som förra årets remake gjorde; Grafiken är strålande, röstskådespeleriet lysande, och atmosfären är härligt kuslig. Resident Evil 3 är en fantastisk återskapelse av originalet som är något kort med lågt omspelningsvärde såväl som en del trista pussel för att motivera ett toppbetyg. Läs recensionen här.

Wunderling (PC, Nintendo Switch) Betyg: 7
André har tagit potatisen i egna händer, närmast bokstavligen, i detta svenska plattformsäventyr. Wunderlings grymt smarta bandesign samt generösa innehåll fängslar spelar så förhoppningsvis kan Retro Interactive slipa på sitt narrativa koncept som har en god grund men kan utföras bättre. Läs recensionen här.

Borderlands 3: Guns, Love, and Tentacles (PC, PS4, Stadia, Xbox One) Betyg: 6
Borderlands 3 är tillbaka på närmast sedvanligt Bordelands-maner med denna nya matiga expansion. Guns, Love and Tentacles bjussar på härlig humor, grym musik samt ett mycket trevligt och innehållsrikt huvuduppdrag. Dock försätter variationen och omgivningarna vara allt för bleka och tråkiga för att inspirera Jonas att dela ut högre betyg. Läs recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 14
Veckans bästa spel tar oss tillbaka till Raccon City.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Det är få spel som har lyckats nå samma ikonstatus som Final Fantasy VII. Square Enix förförde en hel generation av spelnördar och sedan remaken av kultspelet annonserades har en hel värld unisont räknat ner dagarna. En av dessa var Jonas som nu, lagom till dagen D, skrivit sin kärleksförklaring till spelet och ingående bakgrund till spelet som föranleder lanseringen av Final Fantasy VII: Remake.
Ett kärleksbrev till Final Fantasy VII

Vi alla har ögonblick som totalt formade våra liv. Moment som omkullkastade vår omvärld från först stund. I denna nya, högt personliga, artikelserie delar vi på redaktionen med oss av fem popfenomen som formade oss. Först ut är Petter som berättas om hur bland annat Sonic, Star Wars, samt Led Zeppelin formade hans smak...
Popkultur som formade oss: Petter

Världens bästa filmteam fortsätter att rangordna de bästa filmerna inom varje gener. I veckans lista, Fantasy, var det framför allt en filmserie som dominerade listan, och det var väl inget snack om den saken?
Topp-5: Fantasy

Ny månad, och självklart massor med gaming har hänt. Redaktionen har i sedvanlig ordning sammanställt en artikel över de spelen vi tillbringat mest tid med under mars. Vad spelade du mest?
Bäst Just Nu: Mars

Ingen vill vara en odugling. Vi alla älskar att förakta dem och har därför inget emot att förgöra dem i våra spel. Men ibland så uppstår sympatier för dessa karaktärer. Vi har granskat några av spelvärlden mest notoriska skurkar och ställt dem i ett nytt sken. I denna artikel listar vi sju skurkar som kanske hade rätt...
Skurkarna som hade rätt

Gamereactor summerar: Vecka 14
Ny artikelserie är igång!

BLOGG:
Henric drar igång, eller ska försöka rättare sagt, sin bloggserie där han tipsar som helgunderhållning varje fredag. Petter har precis fått klar sitt ruskigt läckra arkadprojekt och delar även sina tankar kring nyheten om Resident Evil 8 blir väldigt annorlunda. Jonas har istället riktat sin blick mot nyheten om att The Last of Us: Part II försenats och är inte speciellt förvånad. Och snart är det ju påsk. Olof laddar upp förfullt när ledigheten nu snart drar igång och har redan ett fullspäckat schema....



Loading next content