Svenska
Gamereactor
artiklar

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

Vi hjälper dig att hitta godbitarna till Xbox Game Pass och PS Now i det jättelika utbudet av underhållning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är inte svårt att surfa in på Gamereactor.se, välja vår recensionssektion och välja format samt sortera på betyg. Pang! Sedan har du mängder av höjdare att välja på till den spelplattform du föredrar. Så kan du naturligtvis göra för att hitta fina spel till både Xbox Game Pass och PS Now, men i realiteten är det tyvärr så att vi inte hinner med att testa alla titlar som släpps.

Därför finns det guldkorn till dessa båda tjänster som är lätta att missa eftersom de helt enkelt inte fått någon recension, alternativt recenserats för så länge sedan att du glömt bort dem. Dessutom - och låt oss vara ärliga här - så är det ett faktum att spel idag ofta är projekt som byggs på under lång tid och därför kan ett spel som var mediokert vid lansering hunnit bli en höjdare ett år senare.

Det är just med detta i åtanke det känns på sin plats att nu bjussa på ett axplock från respektive tjänst från Microsoft och Sony, för att tipsa om tio guldkorn jag misstänker att många lätt missar när de sitter som på Netflix och bläddrar febrilt, funderandes på exakt vad det är de ska spela härnäst. Att spel som Gears 5, Metro Exodus och Thimbleweed Park saknas beror alltså inte på att de inte är bra nog - utan kort och gott på att jag redan bedömer att du är nog bekant med dem för att ha laddat hem dem om du är intresserad. Nu kör vi!

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass
Detta är en annons:

• Battle Chasers: Nightwar - Ni känner säkert igen känslan av att se ett indie-spel med lika säregen som lockande design ni bokstavligt talat vill slunga er över för att får spela igenom... bara för att märka att designen var det enda som verkligen höll i längden. Battle Chasers: Nightwar har just sådan design, men backar upp det med riktigt (riktigt) bra gameplay. Detta är ett ljuvligt rollspel som påminner om svunna tider, men med modern grafik och fullständigt episka bossfighter. Missa inte för sjutton gubbar.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Blazing Chrome - Konami tjurar på och vägrar fatta vad som gjorde Contra/Probotector så bra en gång i tiden, och resten av branschen tycks strunta i klassisk run 'n gun. Sådan tur då att Joysmasher klev fram för att härom året bjussa på Blazing Chrome. Ett spel jag skulle vilja påstå inte erbjuder något vi inte sett förut, och det är exakt därför jag älskar det och kan spela om och om igen. Det är verkligen som att Super Probotectors bortglömde tvillingsyskon dykt upp, och jag omfamnar denne nykomling som en sann, kär familjemedlem. Det borde du också göra, helst tillsammans med en soffpolare.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass
Detta är en annons:

• Children of Morta - Det råder ingen brist på så kallade Roguelikes, men långt ifrån alla är bra. Men så har vi ju familjen Bergson, som till ett fullständigt fenomenalt narrativ låter mig gå på co-op-äventyr och hugga mig fram genom otaliga dungeons, medan jag samlar på mig utrustning och färdigheter. Det finns så otroligt mycket personlighet och story att hämta i denna godbit och du som gillar lokal co-op får du bara inte missa.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Frostpunk: Console Edition - Det här med strategispel är något som sällan fungerar överdrivet bra till konsol, och tyvärr tycker jag genren ofta lämnar lite i övrigt att önska när det kommer till narrativ. Och så finns det Frostpunk. 11 Bit Studios tar ifrån tårna och levererar här ett spel som flugit lite under radarn till konsol, och fungerar fullkomligt ypperligt väl att spela med handkontroll och jag har försakat otaliga nätters sömn för att knega vidare i min utsatta koloni. Ladda ner och spela när du har tid att verkligen njuta.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Giana Sisters: Twisted Dreams - Director's Cut - Otippat val? Kanske, men faktum är att det här plattformsspelet är ett spel jag återvänt till under lång tid, och när jag tipsar folk om att spela det till Xbox Game Pass, brukar de låta förvånade över tipset alternativt vara omedvetna om att det ens existerar. Men det gör det. Och det är ett utmärkt plattformsspel i två dimensioner, med en bra twist och helt förstklassig musik. Jag skulle inte rekommendera det till barn på grund av utmaningen och banornas kluriga upplägg, men för övriga är detta ett energipiller av rang.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Shadow Tactics: Blades of the Shogun - Att som lönnmördaren Yuki sitta på ett tak och beskåda sina offer där nere. Fundera över bästa strategin och sedan susa ner för en omedelbar död, är något jag omöjligen kan tröttna på. Och det är ju tur att jag heller inte behöver göra det, när jag i Shadow Tactics: Blades of the Shogun förfogar över fem lönnmördare som i vackra (och välljudande!), japanska omgivningar ska utöva lönnmord på vad som bäst kan beskrivas som strategiska pusselmanér. Detta är ett oerhört givande och underhållande äventyrsspel som flera gånger fick mig överväga om jag inte borde överge spelskrivandet för att bli ninja på heltid.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Shadow Warrior 2 - Ibland är det svårt att förstå varför en del spel inte blev mer populära än de faktiskt blev vid premiären. Som med Shadow Warrior 2 till exempel. Det har sanslöst röjig action, klockren spelkontroll, läcker grafik, feta strider, co-op och humoristiskt övervåld. Det var absolut förtjänt att bli en riktig dundersuccé istället för anonym doldis, men skitsamma. Det finns till Xbox Game Pass i alla fall och oddsen är tyvärr goda att du har missat det, vilket å andra sidan betyder att du har en riktigt frän resa framför sig.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Sky Force Reloaded - Jag har inget emot en högt ställd svårighetsgrad, tvärtom, flera av mina favoritspel är sådana som frekventerar listor över idiotsvåra spel. Men när det kommer till klassiska shoot 'em ups, betackar jag mig dock. Bullet hell känns för ofta bara som ett rent helvete och den typen av kirurgisk mikroprecision som krävs, har för mig lite att göra med underhållning. Istället föredrar jag spelserier som Gradius, Life Force och R-Type, och det är just i denna fåra vi hittar Sky Force Reloded. Ett snyggt, välljudande och underhållande shoot 'em up av den gamla skolan, som aldrig någonsin övergår i sadism.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• SteamWorld Dig 2 - Det kan tyckas märkligt att på en lista över dolda guldkorn tipsa om Göteborgsbaserade krafthuset Thunderfuls dundersuccé SteamWorld Dig 2. Men faktum är att spelet är intimt förknippat med framför allt Nintendos format, och frapperande många jag talat med har inte fattat att det finns till Xbox Game Pass. Men det gör det, och du borde spela det eftersom det är ett av de bästa Metroidvania-äventyren någonsin.

Tio ljuvliga guldkorn till Xbox Game Pass

• Westerado: Double Barreled - Det var länge sedan jag såg ett spel som såg så medvetet billigt ut, men som var så fruktansvärt genomarbetat i slutändan (kanske Stardew Valley kan ge dig en fingervisning om vad jag menar). Vi snackar ett fullödigt westernäventyr där dina val har stor betydelse för storyn som snyggt knyts ihop av välkomponerad musik, komplett med en spelvärld fylld av intressanta karaktärer och platser. Det är bara att sjunka ner och spela fram alternativa slut, hitta nya områden, låsa upp fler spelbara karaktärer och plocka någon av alla sjukt många Achievements som finns. Ett trivsellir deluxe, som har mycket mer att ge än du kanske tror vid en första anblick.

Har du några godbitar att dela med dig av på Xbox Game Pass som du tror att andra Gamereactor-läsare kan ha missat?



Loading next content