Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 8

Veckorna kommer och går men vi forsätter att summera veckans hetaste händelser här på Gamereactor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 8
Färska rapporter menar att Playstations 5s lanseringstitlar även kommer till Playstation 4.

VECKANS TOPPNYHETER:
Rapport: Flera PS5-lanseringstitlar kommer även fungera till PS4 - Microsoft kunde tidigare glädja Xbox One-ägare med att slå fast att nästa generations spel även kommer till deras nuvarande spelkonsol. Lyckligtvis vill inte Sony vara sämre och enligt en välrenommerade källa ska flera av Playstation 5s lanseringstitlar även fungera till Playstation 4. Kommer du vänta med att införskaffa nästa generations spelkonsoler? NYHETEN.

Superstark biopremiär för Sonic-filmen - Efter det notoriska designfiaskot hade Sonic-filmen till slut premiär förra helgen. Och vilken succé det blev för den blå igelkotten; $100 miljoner drog rullen in och med det lyckades Sonic springa om Detective Pikachu för att bli den mest inkomstbringande TV-spelsfilmen någonsin. Har du sett Sonics äventyr på bio? NYHETEN.

Platinum Games utlovar stor utannonsering nästa vecka - En av världens mest intressanta spelutvecklare slår på stortrumman. Platinum Games har meddelat att en "major announcement" avslöjas den 27 februari. Vad som vankas kan vi endast spekulera om, men vi är ivrigt förhoppningsfulla och taggade till tusan inför nästa vecka. Vad tror och hoppas du avtäcks? NYHETEN.

Detta är en annons:

Rykte: Final Fantasy VII: Remake är över 100 gigabyte stort - Ska det smaka så ska det kosta, och valutan denna gång är lagringsutrymmet. Final Fantasy VII: Remake är ett av årets hetaste spel och av trailers att döma är det fullt förståeligt. Det ser sanslöst maffigt och läckert ut, vilket såklart innebär att det blir ruskigt stort. Över 100GB sägs det bli så vi rekommenderar er alla att börja gör utrymme på era hårddiskar redan nu. NYHETEN.

Nu kan du spela Google Stadia på fler Android-mobiler - Efter den något knackiga starten ser Google Stadia inte ut att kasta in handduken utan kanske vara redo att vända på skutan. Efter att ha varit exklusiv till Googles egna mobiltelefoner har tjänsten äntligen gjorts tillgänglig till en rad andra tillverkare, främst Samsungs smartphones. Har du hunnit fixa Stadia till din mobil ännu? NYHETEN.

MISSA INTE:
Massor av nyheter om Animal Crossing: New Horizons
Inspelningen av nya Witcher-säsongen är igång
Mount & Blade II: Bannerlord släpps som Early Access-spel i mars
Epic Games-chefen tycker att loot-lådor är dobbel
Utvecklare förklarar hur det fungerar att släppa spel till Xbox Game Pass

Gamereactor summerar: Vecka 8
Nintendo fläskade på ordentligt men en riktigt härlig Nintendo Direct dedikerad Animal Crossing: New Horizons. Hann du se den?
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Warriors Orochi 4 Ultimate (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5
Olof for till Asien för att leka krigare men vända snabbt hem då har insåg att detta inte var något vidare. Warriors Orochi 4 Ultimate är en fullmatad upplaga av ett halvdant spel där väldigt lite gör sig förtjänt av ultimate-stämpel. Grafiken är föråldrad, utmaningen uteblir och det är väldigt repetitiv såväl som stelt. Visserligen kan striderna vara underhållande men här finns det inte mycket att hämta för den breda massan bortom inbitna fans. Läs hela recensionen här.

Vanquish (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8
Steroidfyllda militärmän kämpar för de förenta starternas överlevnad när ryssarna anfaller. Hoppet ligger vid en testosteronpumpad Olofs fötter när han i friskt tempo försöker rädda USA i denna nyutgåva. Vanquish släpptes redan förra konsolgeneration och det intensiva äventyret, den fantastiska spelkontrollen, samt de härliga benorna gör sig väl än idag. Låt dig därför inte skrämmas bort av den klyschiga storyn och något ojämna bildskärmsuppdateringen. Om du gillar shooters från tidiga 10-talet har du en härlig adrenalinframkallande resa framför dig. Läs hela recensionen här.

Monster Viator (PC, Xbox One) Betyg: 6
Utgivarlaget Kemco tycks ha hittat sin nisch, rollspel som liknar mobilspel fast till spelkonsoler. Lite enklare och lite billigare. Lite för billigt till och med, i alla fall enligt Joakim. Monster Viator är ett Pokémon-inspirerat rollspel som uppfyller alla klyschor samt stereotyper i något hög utsträckning och känns lite billigt. Med det sagt hade Joakim ändå rätt kul under sin tid här tack vare en nostalgisk rollspelskänsla, charmig musik och ett trevligt stridssystem. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 8
Veckans bästa spel tillfaller kultklassikern Vanquish som nyligen fått nytt liv hos dagens spelkonsoler.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Petter spånar vidare och försätter diskutera hett omdebatterade spelserier. Vilka är egentligen de bästa Mario, Sonic samt Call of Duty spelen? Och vilka är de sämsta för den delen? Läs Petters åsikter i artiklarna nedan. Håller du med honom?
Petter om: Super Mario - Från bäst till sämst
Petter om: Sonic - Från bäst till sämst
Petter om: Call of Duty - Från bäst till sämst

Vi har redan korat vad vi tycker är decenniets bästa spel. Men även ni läsare har tyckt och format en lista över 2010-talets bästa upplevelser. Är du nöjd med resultatet?
Läsarna korar: Decenniets bästa spel

Jonas har tidigare bloggat om sitt brädspelsintresse och det har ni läsare även uppskattat. Därför har vi på Gamereactor nu börjat skriva om brädspel och först ut är vår finske brädspelskonnässör som delgett sina intryck om kortspelet Keyforge.
Vi testar kortspelet Keyforge

BLOGG:
Det går som sagt riktigt bra för Sonic-filmen och André var inte sen med att se den. Henric har krupit till korset och bekänt en skamfull lista av populärkultur han ännu inte konsumerat. Petter är redo för storfighten, Wilder vs Fury II, och är kanske än mer redo för gigantduellen mellan Playstation 5 och Xbox Series X där han förutspår att den senare kommer att krossa Sonys hårdvara.

Gamereactor summerar: Vecka 8
Sonic spring som vanligt snabbt ifrån sina konkurrenter, även i filmvärlden.


Loading next content