Svenska
Gamereactor
artiklar

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

Efter att vi på redaktionen fick ni läsare tycka till om vilket som egentligen är decenniets bästa spel. Massor av er svarade via kommentarer, mejl och sociala medier - och nu har vi sammanställt allt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(10) Nier: Automata
Vi vet såklart sedan tidigare att Gamereactors läsare älskar Platinum Games actionspäckade spel, och det har sannerligen inte saknats riktigt bra titlar från dem under de senaste tio åren. När dammet har lagt sig och ni kollar i backspegeln, var det dock ett av dem som stod ut lite extra; Nier: Automata. Det slog därmed ut God of War och Halo: Reach som båda fick lika mycket röster - men inte räckte för att ta sig in på listan.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(9) Dark Souls
Det här med en bra utmaning är inget ni bangar, tydligen, och spelet som på allvar startade trenden med tokutmanade titlar - och dessutom fick så mycket uppmärksamhet att det grundade en egen subgenre, gled galant in på topp tio över decenniets spel. Det var väldigt jämt mellan plats nio och åtta och bara en enda röst skiljde de båda alternativen åt. Och det som en denna minimala övervikt var...

Detta är en annons:
Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(8) Red Dead Redemption
Vi är flera på redaktionen som verkligen älskar Rockstars western-epos, och John Marstons livsöde var något som gjorde ont ända inne i hjärtat. Starka personligheter, unika omgivningar och en fenomenalt stark historia gjorde att detta elegant gled in på lista. Även om det som sagt var snubblande nära att komma nia istället.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(7) The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Det spelar egentligen ingen roll vilka parametrar vi tar till för att mäta Links senaste äventyr. Det är det spel i serien som sålt snabbast och även bäst samt fått högst betyg sedan Ocarina of Time. Vi älskar det, och ni gör detsamma. Kanske brukar ni, liksom vi, ibland ta fram spelet bara för att utmana oss själv och utforska nya hörn av den kanske mest välsnidade öppna spelvärlden i historien.

Detta är en annons:
Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(6) The Elder Scrolls V: Skyrim
Det är faktiskt nio år sedan Skyrim släpptes och lade ribban för vad vi kan vänta oss av ett rollspel i en öppen spelvärld. Ända sedan dess har Bethesda liksom stått i skuggan av sin egen framgång, medan fansen ropat efter mer, och istället har det getts ut gång på gång istället för att vi fått den där riktiga uppföljaren vi drömmer om. Men vi har ju såklart alltid Skyrim och mycket bättre än såhär blir det ej.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(5) Grand Theft Auto V
Spel nummer två på listan från Rockstar, är faktiskt inte det sista de har gjort. Men självklart ska tidernas överlägset bäst säljande fullprisspel in här. En titel som säljer så makabert bra att försäljningen faktiskt bara tycks öka. Och det finns en bra förklaring till detta - det är nämligen förbannat bra.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(4) Red Dead Redemption 2
Japp, Rockstar har alltså fått in tre spel på listan och de enda två titlar de släppt de senaste tio åren som inte finns med här är L.A. Noire och Max Payne 3. Det kan inte annat än beskrivas som vansinnigt imponerande och vi tycker såklart det är vanvettigt välförtjänt, Rockstar-fans som vi är. Och vi håller med er, ettan var absolut magi, men frågan är om inte del två är snäppet vassare ändå.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(3) Mass Effect 2
Den verkliga rysaren sedan vi samlat in alla röster samt de som lämnat via email och sociala medier, var mellan plats två och tre. För med bara två rösters marginal såg det länge ut som att Mass Effect 2 skulle koras till decenniets näst bästa spel. Nu blev det inte så, och det kom "bara", och vi kan verkligen sympatisera med detta. För även om folk har synpunkter på slutet, så är Mass Effect 2 inget mindre än ett makalöst mästerverk och ett av tidernas absolut bästa rollspel.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel

(2) The Last of Us
Naughty Dogs mörka och lågmälda äventyr har charmat både spelkritiker och spelare, och Gamereactors läsare älskar också det spelet hade att erbjuda, samt hur det flyttat gränser för berättande. Snart är det som bekant dags för del två och vi kan verkligen rekommendera er att värma upp genom att återigen spela igen denna tidlösa klassiker som ni korade till decenniets näst bästa spel.

Läsarnas korar: Decenniets bästa spel
Bäst, är han. Häxgubben Geralt.

DECENNIETS BÄSTA SPEL ENLIGT GAMEREACTORS LÄSARE:
(1) The Witcher 3: Wild Hunt
Alla älskar Geralt av Rivia. Ja, inte i hans eget universum förstås, men i vårt eget, och där är Gamereactors läsare uppenbarligen inkluderade. Segertåget började och kom från ingenstans med det första The Witcher, blev en folkrörelse på allvar med The Witcher 2 och i The Witcher 3: Wild Hunt fick vi ett mästerverk som idag måttstocken för hela genren. Vartenda sidouppdrag var välskrivet, dialogen blytung, storyn välskriven och världen fullkomligt underbar.



Loading next content